Social & Cultura

9 monumente funerare istorice din lumea întreagă

9 monumente funerare istorice din lumea intreaga

Chiar daca moartea si servicii funerare sunt lucruri care te intristeaza, o multime de monumente funerare reprezinta o adevarata atractie turistica.

In intreaga lume, exista monumente funerare istorice care aduc omagiu unor figuri proeminente din istorie. Mausolee antice pot fi gasite din India pana in Brazilia si chiar in Statele Unite. Multe dintre aceste monumente si mausolee au devenit locuri celebre care primesc mii de vizitatori in fiecare zi.

Iata cateva dintre cele mai celebre monumente funerare din intreaga lume, care te fac sa devii fascinat de istoria lor.

MAREA PIRAMIDA DIN GIZA

Multi oameni viziteaza Marea Piramida din Giza in fiecare an. Nu toata lumea stie ca piramidele sunt si ele un tip de mausoleu, adica morminte. Aceasta, dateaza de mai bine de 3.000 de ani. Inca mai detine titlul de cea mai inalta structura creata de oameni din lume. Marea Piramida din Giza este monumentul funerar care contine camera de inmormantare a faraonului egiptean Khufu si a familiei sale.

TAJ MAHAL

Este poate cel mai cunoscut mausoleu din lume. Taj Mahal a fost construit din porunca imparatului Mughal Shah Jahan, in memoria iubitei sale sotii. Realizat din marmura alba si decorat cu modele si mozaicuri complexe, Taj Mahal este unul dintre cele mai impresionante mausolee din istorie.

WESTMINSTER ABBEY

Din cele mai vechi timpuri exista obiceiul ca figurile proeminente sa fie inmormantate in biserici. Ei bine, Westminster Abbey gazduieste aproximativ 3.300 de morminte, inclusiv multi monarhi britanici si personalitati distincte. Cu o mie de ani de istorie, Westminster Abbey ramane un moment istoric funerar in Anglia.

MAUSOLEUMUL Primului Imparat QIN

Detinand celebra armata de teracota, mausoleul primului imparat Qin este unul dintre cele mai impresionante monumente funerare. Gazduind peste 8.000 de soldati, 130 de carute, 520 de cai si 150 de cai de cavalerie, mausoleul se intinde pe cativa kilometri. In ceea ce priveste arta funerara, acest mausoleu detine toate formele posibile, pentru a include tot ceea ce imparatul avea nevoie pentru a ramane protejat in viata sa de apoi.

GRANT’S TOMB

Situat in New York City, Grant’s Tomb sau Memorialul National al Generalului Grant adaposteste trupurile presedintelui Ulysses S. Grant si sotia sale, Julia. De asemenea, acesta este unul dintre cele mai mari mausolee din America de Nord, simbolizand recunostinta oamenilor pentru eforturile lui Grant de a pune capat razboiului civil american.

MAUSOLEUL LUI LENIN

In inima Moscovei, in Rusia, mausoleul lui Lenin adaposteste corpul imbalsamat al lui Vladimir Lenin. Acesta este expus public inca din 1924. Este unul dintre cele mai cunoscute locuri turistice din lume.

MAUSOLEUL LUI HADRIAN

Cunoscuta si sub numele de Castel Sant’Angelo, aceasta fortareata situata pe raul Tibet adaposteste ramasitele multor imparati romani. Mausoleul a fost folosit ca castel si cetate, iar acum este folosit ca muzeu.

BISERICA MORMANTULUI SFANT

Situat in cartierul crestin al Ierusalimului, acest loc mai este cunoscut sub numele de Mormantul lui Iisus sau Biserica Invierii. Sa nu mai spunem ca multi cred ca biserica contine mormantul in care a fost asezat trupul lui Iisus, iar pentru multi crestini, este cel mai important loc de pelerinaj din lume.

MORMANTUL LUI JAHANGIR

In Lahore, Pakistan, Mormantul din Jahangir se ridica ca o cladire magnifica care arata aproape ca un castel. Mormantul apartine imparatului Mughal, Jahangir, care se odihneste aici. Monumentul este impodobit in interior cu detalii de marmura si fresce.Lasă un răspuns

Site creat de