Social & Cultura

A fost confirmat primul caz de coronavirus la Cluj

Ce trebuie să ştim pentru a ne proteja de noul Coronavirus (Covid-19)

Este vorba de un bărbat de 45 de ani din Maramureș care este internat de câteva zile la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj.

El e din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie.

Acesta a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Bărbatul de 45 ani din Maramureş a venit din Italia din afara zonei carantinate, iar conform analizelor medicale efectuate la laboratorul din Timişoara se confirmă infecţia cu coronavirus. Vineri se vor finaliza şi analizele efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Din momentul transferului de la Baia Mare nu a avut contact cu pacientul decât echipa care l-a transportat. A fost internat în secţia clinică pe circuitul separat cu diagnostic de pneumonie interstiţială, cu manifestări de astenie, dificultăţi respiratorii uşoare la efort în cazul deplasării, starea generală de sănătate fiind relativ bună, fără elemente de gravitate”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean, potrivit Mediafax.Lasă un răspuns

Site creat de