Din Oras, Important

A fost implementată banda dedicată transportului în comun de pe Calea Florești (FOTO)

A fost implementată banda dedicată transportului în comun pe Calea Florești

Primăria Cluj-Napoca anunță implementarea unei noi benzi dedicate transportului în comun pe Calea Florești.

Este vorba de porţiunea dintre breteaua de coborâre de pe strada Bucium și strada Taberei, pe o lungime de 760 ml, astfel:

  • la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Florești, o bandă este destinată pentru BUS, iar pentru traficul general sunt asigurate 2 benzi carosabile;
  •  ieșirea din Cluj-Napoca spre Florești se realizează pe 2 benzi carosabile;
  •  staționarea vehiculelor este permisă doar paralel cu bordura, pe ambele laturi ale străzii.

De asemenea, a fost revizuită instalația de semaforizare de la intersecția Calea Florești – strada Taberei în sensul amplasării unui corp de semafor pentru BUS, respectiv modificarea ciclului de semaforizare pentru prioritizarea transportului în comun.

Măsura implementării noii benzi dedicate transportului în comun a fost decisă în Comisia de Circulație din data de 19 octombrie 2019.

Pe Calea Mănăștur, imediat trecerii de pietoni semaforizată după intersecția cu strada Câmpului și strada Govora, banda 1 este alocată pentru BUS.

La intersecția semaforizata Calea Mănăștur – strada Tarnița – strada Govora a fost amplasat un corp de semafor pentru BUS, iar ciclul de semaforizare a fost modificat pentru prioritizarea transportului în comun.

Reamintim faptul că extinderea benzilor dedicate pentru autobuze face parte din amplul proiect al primăriei care vizează prioritizarea transportului în comun, care va continua și în alte zone din municipiul Cluj-Napoca.

Bandă dedicată transportului în comun pe Calea Florești

Proiect: linie de autobuz directă din Floreşti până în centrul ClujuluiLasă un răspuns

Site creat de