Social & Cultura, Important

A fost lansată aplicaţia ClujMedicApp prin care pacienții pot primi consultații de specialitate online

A fost lansată aplicaţia ClujMedicApp prin care pacienții pot primi consultații de specialitate online

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pune la dispoziția potențialilor pacienți o aplicație prin care aceștia pot accesa consultații medicale prin intermediul unei platforme de telemedicină.

Aplicația ClujMedicApp este disponibilă momentan pentru telefoanele Android. În perioada imediat următoare va fi disponibilă și versiunea pentru iOS.

Procesul presupune instalarea unei aplicații pe telefon, crearea unui cont și înregistrarea acestuia în platforma pusă la dispoziție de spital.

Utilizatorul aplicației are posibilitatea de a încărca manual din aplicație datele sale biometrice (puls, glicemie, tensiune, greutate, nivelul oxigenului din sânge). La momentul apelului, operatorul care răspunde – un medic de urgență – va avea acces la datele biometrice introduse de pacient.

De asemenea, utilizatorii aplicației pot apela operatorii din UPU, luni, miercuri și vineri, între orele 10-12.

Scopul platformei este de a oferi, în contextul COVID-19, un confort sporit pacienților, care pot beneficia de sfaturi medicale profesioniste, fără a fi nevoiți să se deplaseze la spital.

Aplicația ClujMedicApp a fost dezvoltată în contextul unui parteneriat derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, împreună cu compania olandeză Spectator Healthcare și Clusterul CLUJ IT, făcând parte din proiectul amplu de telemedicină pilotat de spital încă din 2019.

Image by Jan Vašek from PixabayLasă un răspuns

Site creat de