IT, Important

A fost lansată platforma dau.gratis – dedicată bunurilor și serviciilor gratuite

A fost lansată platforma dau.gratis - dedicată bunurilor și serviciilor gratuite

Asociația CivicNet lansează platforma dau.gratis cu scopul formării unei comunități solidare. dau.gratis este portalul în care lucrurile cărora nu le-ați mai acordat atenție își găsesc noi proprietari, devenind utile pentru aceștia.

Platforma este dedicată donațiilor, voluntariatului și acțiunilor caritabile, iar înregistrarea este gratuită.

Pe dau.gratis găsiți și puteți adăuga anunțuri individuale de donații în orice județ. Membrii comunității sunt încurajați să includă în anunțurile lor o scurtă descriere a bunurilor sau serviciilor oferite spre donație, imagini relevante și, după caz, locul sau zona de predare a produselor. De asemenea, membrii dau.gratis pot lăsa comentarii și stabili în privat detaliile predării. În calitate de vizitator, veți putea căuta și filtra rezultatele în funcție de locație, categorii de bunuri (îmbrăcăminte, electrocasnice, echipamente, mobilă etc) sau starea produselor (nou, folosit, defect).

Platforma oferă și o categorie intitulată Acțiuni Caritabile, dedicată organizațiilor non-guvernamentale. Asociațiile au oportunitatea de a prezenta acțiuni caritabile și cazuri umanitare, care pot fi susținute prin intermediul donațiilor. Nu în ultimul rând, dau.gratis este locul în care ONG-urile pot informa comunitatea cu privire la nevoile pentru dezvoltarea și continuarea misiunii lor.

Utilizatorii activi din comunitate, care vor dona bunuri pentru ONG-uri sau prin anunțuri individuale, vor fi recompensați cu nivele de încredere și ecusoane, care le vor deschide accesul către secțiuni și funcționalități suplimentare, obiectivul pe care CivicNet și-l propune fiind crearea unei comunități frumoase de oameni ai faptelor bune.

Poate nici nu ne dăm seama uneori că lucrurile pe care le avem și de care probabil am uitat deja sau pe care am fi tentați să le aruncăm sunt vitale sau de foarte mare ajutor altor persoane, în special în vremurile actuale. Aici, dar din dar se face Rai și donând lucrurile acestea nu doar că ajutăm la crearea unei comunități solidare, dar, în același timp ne arătăm și grija pentru mediul înconjurător” spune Elena Găină, coordonatorul proiectului.

Dezvoltarea dau.gratis de către CivicNet a fost posibilă prin programul Start ONG, finanțat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

CivicNet este o organizație independentă neguvernamentală românească, membră a CivicTech România, care dezvoltă soluții și proiecte digitale gratuite de utilitate publică, ce adresează nevoi ale cetățenilor și ale instituțiilor de stat, prin parteneriat cu membri ai sectoarelor public, civic și privat, aplicând bune practici și principii de digitalizare.Lasă un răspuns

Site creat de