Politic, Important

A fost semnat contractul de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj | Investiţia se ridică la peste 500 de milioane de euro

spital regional cluj

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a semnat contractul de finanțare a Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Acesta este primul Spital Regional din zona Ardealului

El va fi construit în comuna Florești, iar investiția acestuia va fi de peste 500 de milioane de euro.

Durată de implementare este de 107 luni, se va constitui într-un complex de construcții cu 7 etaje (inclusiv subsolul, parterul și 5 etaje superioare) și va avea 849 de paturi.

Obiectivul va beneficia de un heliport și de o parcare subterană independentă (cu două etaje), care adaugă un subsol suplimentar la întreaga construcție. Suprafața totală construită a spitalului va fi de aproximativ 151,891 m2, iar amprenta clădirii este de 27.340 m2.

Atât Instituția Prefectului- Județul Cluj, cât și autoritățile locale clujene, au susținut constant acest proiect și au urmărit îndeaproape evoluția acestuia, asigurând întregul suport pentru obținerea avizelor necesare.

Realitatea acestor zile confirmă necesitatea continuării investițiilor în modernizarea sistemului medical și în calitatea serviciilor medicale oferite populației, iar Instituția Prefectului va sprijini și încuraja astfel de proiecte.Lasă un răspuns

Site creat de