Uncategorized

A început Bienala de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2015

Bienala de Arhitectură Transilvania

Cea de-a doua ediție a Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2015 va avea loc între 3 și 19 octombrie, la Cluj-Napoca.

Programul Bienalei de Arhitectură Transilvania 2015

3 octombrie 2015, ora 18:00
Deschiderea oficială a Bienalei de Arhitectură Transivania
Vernisajul expoziției Premiile BATRA 2015
Locația : Hotel Continental, Cluj-Napoca, str. Napoca nr. 1
Gazde : Daniela Maier – Daniela Maier, președintele BATRA 2015, Șerban Țigănaș, președintele OAR, Szabolcs Guttmann, președintele OAR Transilvania, Stelian Fleschin, președintele OAR Filiala Alba, Cosmin Falub, președintele OAR Filiala Bihor, Ioan Ștefan Paskucz, președintele OAR Filiala Nord-Vest, Violeta Iuoraș, președintele OAR Filiala Satu-Mare.

4 octombrie 2015, ora 16:00
Poemele locuirii: Uniunea Scriitorilor
Locația : Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21
Festivalul Naţional de Literatură, în parteneriat cu Bienala de Arhitectură Transilvania a iniţiat un concurs pentru scriitori. Membrii Uniunii scriitorilor vor avea ocazia să citeasca public poezii cu tema arhitectură. La această lectură publică, membrii Uniunii Scriitorilor vor prezenta poemele înscrise deja în concurs. Câştigătorul va fi premiat în cadrul Galei Bienala de Arhitectură Transilvania.

5 octombrie 2015, ora 17:00
Ziua Arhitectului
Locație : Casino Centru de Cultura Urbana Cluj
45 de ani de arhitectură la Cluj-Napoca.
În acest an se împlinesc 45 de ani de la înființarea Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca. Pentru a sărbători aceast eveniment, personalități din cadrul facultății vor prezenta și discuta istoria și prezentul acestei instituții. Suntem onarați să îi avem alături pe prof.em.dr.arh. Adriana Matei, prof.dr.arh. Romulus Zamfir, arh. Vasile Mitrea.
ora 18:00 – Evoluția urbanistică a Clujului interbelic – prezentare susținută de dr. arh.Vlad Rusu
ora 19:00 – Pakei Lajos, Masoneria și Arhitectura Fericirii în Clujul Romantic
Prezentarea va fi susținută de reputatul istoric clujean Attila Varga, de la Institutul de Istorie „George Bariţiu“ din Cluj al Academiei Române.

Inaugurarea plăcuței comemorative Pakei Lajos

6 octombrie 2015
Marșul lecturii

7 octombrie 2015
Workshop de machetare
În cadrul workshopului de machetare, participanții vor afla mai multe despre printarea 3D.
Susținut de: Ionuț Filip și Vlad Rusu
Se adresează: arhitecților stagiari, arhitecților membrii OAR, studenților arhitecți, publicului larg
Locație: sediul OART
Perioada de desfășurare : 7 – 13 octombrie 2015
Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail cu subiectul Workshop Machetare și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 12 de participanți.

8 octombrie 2015
Workshop de fotografie
Se va studia fotografia de arhitectură în termeni generali şi discuţii pe fotografii alese, discuţii libere, posibilitate de dezbateri ulterioare în cadrul Asociaţiei Culturale Ciorchin.
Susținut de : Radu Sălcudean, Ștefan Socaciu
Se adresează : arhitecților stagiari, arhitecților membrii OAR, studenților arhitecți, publicului larg
Locație: studioul Asociaţiei Culturale Ciorchin, str. Avram Iancu nr.22 ap.11 et. I
Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail cu subiectul Workshop Fotografie și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 20 de participanți.

10 octombrie 2015
Expoziţie : 15 ani de învăţământ de arhitectură la Liceul de Arte Nagy István Miercurea Ciuc
18:00 – Vernisajul expoziției
Expoziţia cu titlul : 15 ani de învăţământ de arhitectură la Liceul de Arte Nagy István Miercurea Ciuc, prezintă unele teme parcurse de către elevi în timpul anului; lucrări de bacalaureat; lucrări participante la concursuri de arhitectură a foştilor elevi, acum studenţi; 9 tabere de creaţie ( prezentate în Pavilionul Ungariei anul trecut la Bienala de Arhitectură de la Veneţia), precum şi proiectul şi execuţia spaţiului de primire a Pavilionului Ungariei, realizat de un grup de studenţi la Facultatea de Arhitectură din Timișoara din care doi au fost elevii Liceului de Arte Nagy István din Miercurea Ciuc.
Pe această temă, doamna arh. Máthé Klára va susține o prelegere.
Locație: Manastirea Franciscana, Piața Muzeului, nr. 2

11 octombrie 2015
Proiecție de film ”Dictatorul””Dictatorul”, în regia lui Charlie Chaplin cu sprijinul Scenei Urbane.

13 octombrie 2015
Expoziție și prezentarea arh. Pasztor Peter

14 octombrie 2015, ora 18.00
Conferința ”Memorie și comunicare”
Ora 15:00
Conferința ”Memorie și comunicare” este construită în jurul prelegerilor susținute de membrii juriului bienalei : Constantin Gorcea (România) – președintele juriului, Rachel Armstrong (Marea Britanie), Lorenzo Cotti (Elveția), Håkon Iversen (Norvegia), Golda János (Ungaria), Mirjana Lozanovska (Australia), François Meyer (Elveția), Paola Rizzi (Italia)
Locație : Auditorium Maximum
Intrarea liberă

15 octombrie 2015, ora 12:00
Workshop Concursul de arhitectură
Workshopul dedicat concursului de arhitectură va fi susţinut de Trond Tystad, expert în planificare strategică și urbanism. La workshop sunt așteptați atât arhitecți, cât și reprezentanți ai administrației publice, project manageri și jurişti, pentru a detalia demersurile legate de concursul de arhitectură ca modalitate de achiziţie publică pentru intervențiile de arhitectură şi urbanism.
Locație: sediul OART
Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimita un e-mail cu subiectul Workshop Concurs și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 20 de participanți.

17:00 Gala Premiile BATRA 2015
Locație : Teatrul Național
Deschiredea Gale va fi precedată de Expoziția Monumente uitate.

16, 17 octombrie 2015
Workshop Urban Gaming Simulation, susținut de Paola Rizzi & Aphorme
Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimita un e-mail cu subiectul Workshop Gaming și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 20 de participanți.

18 octombrie 2015
Workshop de comunicare
Susținut de: Anca Dinu, PR manager în cadrul agenției Communication ON
Arhitecții vor putea învăța mai multe despre promovarea în mediul online, comunicarea cu clienții, tehnici de negociere cu beneficiarii, Social Media tips&tricks.
Se adresează : arhitecților stagiari, arhitecților membrii OAR, studenților arhitecți, publicului larg
Locație: Manastirea Franciscană, Piața Muzeului, nr. 2
Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimita un e-mail cu subiectul Workshop Comunicare și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 20 de participanți.

19 octombrie 2015
Inchiderea bienalei.
Expozițiea premiile Bienalei de arhitectură Transilvania se va putea vizita pana la ora 14.Lasă un răspuns

Site creat de