Uncategorized

A început Școala Internațională de Vară NATO de la Cluj-Napoca

11817128 939731336087664 7745384641719889486 n

Școala Internațională de Vară NATO de la Cluj-Napoca a început, ieri, printr-o conferinţă axată pe tema „NATO ca şi un actor principal în menţinerea păcii”. La eveniment au luat parte atât oficialităţile clujene, cât şi reprezentanţi NATO din toată lumea.

Școala Internațională de Vară NATO (NATO International Summer School – NISS) se desfășoara între 3 și 7 august, în Cluj-Napoca, Capitala Europeană de Tineret de anul acesta.

NISS își propune să contribuie la rezolvarea unei probleme importante în rândul tinerilor din întreaga lume, și anume – lipsa de acces la oportunitățile de acumulare a experienței practice. În acest sens, studenții vor interacționa și vor putea învață din experiența practică a unor speakeri cu rezonanță internațională.

La eveniment participă 40 de studenți internaționali, reprezentând 35 de universități din 28 de țări și 4 continente, după cum urmează: Afghanistan, Armenia, Azerbaijan, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Finlanda, Georgia, Germania, Islanda, Italia, Kyrgyzstan, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, România, Elveția, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Ungaria, și Statele Unite.

Evenimentul este organizat pentru a doua oară în România de către Euro Atlantic Diplomacy Society (EADSociety), în parteneriat cu Divizia de Diplomație Publică a NATO. Principalul partener local în organizarea evenimentului este Transilvania Cultural Nord Vest.

Euro Atlantic Diplomacy Society (EAD Society) este un ONG dedicat evenimentelor de educație nonformală pentru tinerii pasionați de Diplomație, Relații Internaționale, Negociere, Studii de Securitate și Menținere a Păcii, precum și domeniile conexe. ONG-ul a devenit cunoscut odată cu Model NATO Youth Summit (MoNYS), cea mai mare simulare internațională NATO din lume și singura din Europa, eveniment care a ajuns anul acesta la a patra ediție.

Pe lângă Școala NATO, echipa EAD Society le pregătește tinerilor multe evenimente speciale, menite să formează o punte între cunoștințele acumulate de studenți în facultate și punerea lor în practică. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul ONG-uluiwww.eadsociety.com și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/EADSociety.Lasă un răspuns

Site creat de