Din Oras, Studentie

A început Târgul de Cariere la Cluj!

studenți

A început Târgul de Cariere la Cluj! Aproximativ 2.000 de oportunități de carieră în 4 zile și 80 de companii participante la TdC Cluj Global și TdC Cluj IT

Tinerii aflați în căutare de joburi, internshipuri, stagii de practică sau de voluntariat sunt așteptați de azi și până vineri la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca la Târgul de Cariere Cluj Global (21 octombrie) și Târgul de Cariere Cluj IT (22-23 octombrie).

TdC Cluj Global va reuni peste 50 de angajatori din toate domeniile de activitate, mâine, la Sala Polivalentă, între orele 10:00-16:00. Există oportunități pentru cei care caută un post în domenii precum inginerie, producție, industrie alimentară și retail, IT, iar la mare căutare sunt vorbitorii de limbi străine: engleză, franceză, germană, italiană, suedeză și altele. Joburi sunt disponibile și în domeniul administrativ, economic, în relația cu clienții, vânzări și altele. Există și câteva sute de oportunități de voluntariat, internship și stagii de practică.

Ce domenii sunt la căutare la TdC

Oportunitățile de carieră disponibile în cadrul Târgului Global depășesc 1.200 de poziții, în timp ce pentru pasionații de IT sunt puse la bătaie aproximativ 900 de posturi; multe dintre ele sunt la companii de renume de la nivel internațional”, spune Louisa Olar, Project Manager Târgul de Cariere.

Astfel, compania Emerson caută aproximativ o sută de persoane, de la sudori la ingineri, software developeri, project manageri sau business analysts. La Genpact se caută 95 de vorbitori de engleză, franceză și germană, iar la Steelcase sunt libere 20 de poziții în domenii precum IT, Sales Suport, Finance sau Operation.

La Târgul de Cariere Cluj Global mai participă companii precum Bombardier – care caută cunoscători de germană, suedeză, franceză și italiană, în timp ce Bosch are disponibile peste 60 de poziții în domeniul producției și al tehnicii. Există și firme care recrutează persoane interesate să muncească nu doar în Cluj, ci și în alte orașe precum Galați, Iași, Brăila, Focșani, Bacău, cum este cazul companiei DB Schenker.

Este puternic reprezentant la această ediție sectorul HoReCa și cel alimentar. Câteva dintre companiile care caută angajați la Târgul de Cariere Cluj Global sunt KFC, Pizza Hut, Oncos, dar și mulți retaileri. Au nevoie de personal și companii precum E.ON, buw, Electrolux, Fujikura, Infosys, Integra Document Management, Office Depot, Sykes, Terapia a SUN PHARMA Company sau Yardi Systems.

Oportunități și pentru cei fără expriență

TdC vine cu oportunități variate și pentru studenți ori tineri fără experiență. Ei vor putea alege oportunități special gândite pentru ei. Astfel, sunt prezente ONG-uri precum AIESEC, The Duke of Edinburgh’s Award și Mathias Corvinus Collegium.

În zona de „social life” – care este amplasată la Sala Polivalentă – evenimente de marcă precum Festivalul Internațional de Film Transilvania și Jazz in the Park își prezintă oportunitățile de voluntariat. În total, sunt disponibile aproximativ 200 de oportunități de internship, stagii de practică și de voluntariat.

Competiții contra cronometru pentru pasionații IT

La Târgul de Cariere Cluj IT, aproximativ 40 de companii importante din acest domeniu vor face recrutări la Cluj, joi și vineri, între orele 10:00-16:00, la Sala Polivalentă. Companiile din IT și Software au disponibile aproximativ 900 de oportunități de carieră pentru pasionații de tehnologie, cele mai multe sunt joburi full time.

Compania Crossover anunță salarii cuprinse între 5.000 și 8.300 de dolari/lună pentru specialiștii în IT, iar Siemens are disponibile peste 40 de posturi în IT pentru Java Developeri, Senior SAP Consultants, Integration Developeri și altele. Emerson și Steelcase vin cu oportunități tentante pentru candidați, atât la TdC Global, cât și la târgul Cluj IT.

La standurile HP, Siemens și Yardi, pasionații de IT se pot întrece joi și vineri într-o competiție contracronometru, Speed Coding Challenge. Ei vor avea la dispoziție între 5 și 15 minute pentru a rezolva o problemă de programare în diverse limbaje. De asemenea, Siemens organizează joi, 22 octombrie, un seminar despre tehnologiile SAP Hana și UI5.

Detalii despre companii, concursuri și seminarii sunt disponibile aici: www.targuldecariere.ro.Lasă un răspuns

Site creat de