Timp liber

A IV-a ediţie a ClujShorts va începe pe 4 aprilie la Cluj-Napoca

ClujShorts

Au mai rămas câteva zile până când vom da startul Festivalului Internațional de Scurtmetraje ClujShorts. 181 de scurtmetraje vor fi proiectate în cadrul celei de-a IV-a ediții ClujShorts, festival ce va avea loc în perioada 4-10 aprilie, la cinematograful Victoria.

Scurtmetrajele selectate însumează comedii cu un umor plin de subtilitate și absurd, drame cu personaje și povești incredibil de complex contruite, animații ce acoperă paleta vizuală de la magic la grotesc, documentare ce se angajează critic și provoacă spectatorul la luare de poziție, cât şi experimentale.

De asemenea, am pregătit și proiecții speciale pentru copii (8+, subtitrate în limba română) și pentru cei mai mici (4+, fără text), dar și pentru adolescenți (14+), începând de miercuri dimineața, 6 aprilie. Aceștia vor avea parte de o incursiune într-un univers de animații cu totul nou, iar cadrele didactice vor putea obține adeverință de participare la acest proiect.

Aceste proiecții speciale vor avea loc în zilele de miercuri, joi și vineri de la orele : 9, 11 și 13 și sâmbătă, duminică (de la orele 11 și 13) și se adresează cu predilecție grupurilor organizate, acestea beneficiind de un preț special. Rezervări grupuri organizate, zilnic între orele 10-14, Organizator Oana Rusu, Tel. 0767 10 48 57 sau e-mail: clujshortsoffice@gmail.com

Începând cu acest an ShortsTV România este partenerul festivalului. Împreună vom face cunoscute cele mai bune shorturi de la ClujShorts!

Alte noutăți găsiți pe http://clujshorts.ro/ și pe https://www.facebook.com/ClujShorts/

DESPRE FESTIVAL:

ClujShorts International Short Film Festival este un festival internațional dedicat filmelor de scurtmetraj. Produs și organizat de Asociația Persona începând cu anul 2013, ClujShorts a crescut anual ca număr de participanți și ofertă artistică. În acest fel festivalul a dobândit un loc bine conturat în peisajul cultural autohton, acoperind o nișă insuficient exploatată a domeniului cultural românesc.

Publicul țintă
Principalul scop al ClujShorts este promovarea filmului de scurtmetraj. În acest sens, festivalul se adresează tuturor categoriilor sociale și de vârstă, oferind pe de o parte o gamă largă de genuri (comedie, animație, dramă, horror, documentar, musical și film experimental) și pe de altă parte organizând proiecții speciale dedicate unor teme specifice cum ar fi cele cu subiect ecologic și social sau proiecții speciale dedicate copiilor și celor mai îndrăzneți dintre spectatori.

Agenda ClujShorts
Pe lângă proiecțiile propriu zise de scurtmetraje, ClujShorts oferă o gamă largă de evenimente complementare: întâlniri între public și realizatori de filme, întâlniri între producători, conferințe, masterclass-uri, workshop-uri, expoziții. Aceste evenimente au loc atât în timpul festivalului, cât și în afara acestuia.

Competiția ClujShorts
Festivalul ClujShorts are un caracter competițional. Filmele proiectate concurează astfel pentru 15 premii: Trofeul ClujShorts, Premiul Special al Juriului, Premiul Publicului, Premiul Presei Clujene, Premiul Organizatorului, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cel mai bun montaj, Premiul pentru cel mai bun documentar, Premiul pentru cea mai bună animație, Premiul pentru cea mai bună actriță, Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună coloană sonoră, Premiul pentru cel mai bun scenariu, Premiul pentru cel mai bun film studențesc, Premiul pentru cea mai bună imagine.Lasă un răspuns

Site creat de