IT

Academie de Training în Siguranță Cibernetică lansată din aceasta toamnă în cadrul TETAPOLIS

parcul industrial tetarom

S.C. Tetarom S.A., instituție la care Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, aduce la cunoștința publică lansarea, din toamna acestui an, a Academiei de Training în Siguranță Cibernetică, un program inițiat prin intermediul Parcului Științific și Tehnologic TETAPOLIS.

Pornind de la realitatea existenței unui deficit de 1,5 milioane de specialiști la nivel mondial în siguranță cibernetică, Tetapolis a pus bazele primului program de training specializat de acest tip la nivel mondial. Academia de Training în Siguranță Cibernetică reprezintă o idee inovatoare, prin prisma interconectării sistemului de pregătire, acesta îmbinând o secţiune de cursuri teoretice cu o platformă online de testare a capacităților defensive în siguranță cibernetică.

Programul urmărește o curiculă care permite pregătirea specialiștilor în siguranță cibernetică de la nivel de începător la nivel avansat. Acest curs este facilitat prin dezvoltarea unei platforme de training online, care în acest moment este complet operațională. Platforma de training are deja girul universității Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) din S.U.A., a dezvoltatorului de servicii de securitate Kaspersky și a operatorului de telefonie mobilă T-Mobile. În acest moment, se află în derulare faza de implementare a acestui curs ca modul obligatoriu în pregătirea specialiștilor în siguranță cibernetică din universități, universitățile pilot selecționate pentru acest program fiind Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și M.I.T. din SUA.

Platforma de training este complet funcțională, şi poate fi testată pe site-ul oficial https://tetapolis.academy/, unde se regăsește o descriere completă însoțită de un film de prezentare.

,,Suntem deosebit de onorați să anunțăm, în premieră mondială, crearea la Cluj a unei astfel de structuri de elită în domeniul siguranței cibernetice. Emergența și evoluția cercetării în domeniul IT nu este deloc o surpriză având în vedere faptul că această industrie este una extrem de dezvoltată în județul Cluj, motiv pentru care pregătirea cât mai avansată a informaticienilor constituite un aspect esențial pentru protecția business-urilor din ce în ce mai tehnologizate” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

La nivel regional și național Parcului Științific și Tehnologic TETAPOLIS își propune să devină un pol al inovării, o organizație care facilitează buna colaborare dintre mediile relevante activităților de cercetare-dezvoltare-inovație. Prin programele sale, TETAPOLIS promovează cooperarea între mediul academic şi companii, pentru a dezvolta o serie de sinergii capabile să conducă la colaborări eficiente.Lasă un răspuns

Site creat de