Din Oras, Important

Accesul maşinilor poluante ar putea fi interzis, în viitor, în oraşul Cluj-Napoca

Bugetare participativă | Clujenii pot vota proiectele în care să fie investiţi o parte din banii Clujului

Primăria din Cluj a lansat un sondaj online privind interzicerea autoturismelor cu motorizări Non-Euro, Euro 1 și Euro 2 pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Majoritatea respondenţilor sunt de acord cu interzicerea acestor autoturisme, potrivit ziarulunirea.ro.

Propunerea de interzicere a maşinilor Non-Euro, Euro 1 și Euro 2 în Cluj-Napoca a reieșit din dezbaterea ”Clujul Verde” care a avut loc în 14 iulie 2020.

sondaj interzicere masini cluj

Acest poll este pentru a testa opinii. Această propunere a fost lansată în dezbaterea publică din 14 iulie, pe care o puteți urmări pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca„, se arată pe pagina de Facebook unde a fost organizat acest sondaj,

Amintim că municipalitatea clujeană doreşte reducerea poluării în oraş, iar în politicile actuale se axează pe latura verde a oraşului, care include şi transportul public nepoluant.

În prezent, Clujul are probleme serioase privind calitatea aerului și și-a asumat ameliorarea poluării până în 2024 prin reducerea prafului și oxizilor de azot, în mare parte datorați traficului auto.

În toamna lui 2019, iritat că acum cetățenii Clujului vor rezolvarea problemelor de trafic din oraș, primarul Emil Boc a arătat cu degetul spre autoritățile centrale care au eliminat taxa de primă înmatriculare, dar și spre clujenii care inundă orașul cu „rable din toată Europa”.

Semnez zilnic hârtii pentru ridicarea de pe domeniul public a zeci, uneori sute de rable, mașini abandonate, fără stăpân, multe mașini care sunt aduse nici nu sunt înmatriculate. Culegem „roadele” unor politici care nu au ținut cont de dezvoltarea urbană a marilor orașe”, a declarat Boc, la ZIUA LIVE.Lasă un răspuns

Site creat de