Social & Cultura

Achiziția unui navigator auto în 2018, o decizie controversată în lumea șoferilor

navigatii auto

Se găsesc acum online sisteme de navigație golf 4, golf 5 sau chiar de dată mai recentă, la prețuri excelente, care combină utilul cu plăcutul: te ghidează cu exactitate în momentele în care nu prea ai habar pe care drum să o apuci pentru a ajunge la locul dorit, dar iți permit concomitent să asculți muzică, iar pasagerii să vizioneze dacă doresc videoclipurile preferate.

Cu ecrane tactile, color, asigură o bună vizibilitate, fiind și extrem de simplu de folosit.

Unii consideră că o navigație instalată la mașina personală era utilă până prin 2010, dar că după apariția telefoanelor inteligente conectate la internet nu își mai găsesc scopul decât, cel mult pentru a fi folosite ca device-uri bizare care țin loc de casetofon auto ori, pentru că au un ecran mare se poate urmări un videoclip.

Totuși, dacă îți pierzi telefonul, dacă ți se fură, ori pur și simplu nu ai semnal de internet, ele își demonstrează valoarea cu prisosință.

Chiar dacă mulți vor spune că nu au cum să rămână fără smartphone, acest lucru se întâmplă mult mai des decât de a rămâne fără mașină, trebuie să recunoașteți.

Putem spune că achiziția unei navigații golf 5 este o investiție cu un rol preventiv, chiar dacă te bazezi mai mult pe telefonul inteligent în zilele noastre.

Navigația auto schimbă un pic design-ul bordului, deci pentru unii e și acesta un factor decizional. Dar cu hărțile actualizate la zi este mult mai comod de folosit un navigator decât un telefon cu o aplicație GPS de orientare rutieră.

Nu ai da bani pe navigația incorporată? Consideri că prețul de achiziție și updatare pentru hărțile de care ai nevoie e prea piperat, că nu merită pe motiv că opțiunile de pe telefonul mobil vor fi întotdeauna mai bune?

E un risc pe care ți-l asumi, mai ales dacă șofezi mult în locuri noi. S-ar putea să piezi prețios dacă te vei baza doar pe o aplicație online gratuită sau chiar plătită.

Pentru unii e mai ușor să primească indicațiile prin boxele mașinii, nicidecum prin difuzorul unui telefon. În plus, modulul GPS din telefon e mai slab mai întotdeauna decât acela al unui navigator. Plus că telefonul nu are nici antenă externă care să recepționeze rapid și fidel semnalele unor sateliți GPS.

Părerile vor fi mereu împărțite, noroc că există posibilitatea de a alege pentru orice șofer: cu sau fără sistem de navigație dedicat decide fiecare conducător auto pentru sine.



Lasă un răspuns

Site creat de