Din Oras

Achizițiile online de piese și accesorii auto, o practică tot mai des întâlnită în județul Cluj

accesorii auto

Studiile recente realizate de către site-ul Motorvip.ro, cel mai important furnizor de piese și accesorii auto din România au scos la iveală faptul că, cei mai mulți dintre șoferii clujeni preferă astăzi să facă achiziții de piese și accesorii auto din cadrul magazinelor online în detrimentul celor clasice. Conform specialiștilor, această tendință se va accentua și mai mult în viitor dat fiind faptul că tot mai multe prsoane își indreaptă astăzi atenția înspre comerțul online în detrimentul celui clasic.

Conform statisticilor de specialitate, la nivel național, se înregistrează în fiecare lună un număr de aproximativ 608,000 de căutări realizate pe internet cu privire la achiziția de piese auto, anvelope, jante, accesorii auto și respectiv piese auto pentru tuning. În Cluj, conform unor statistici furnizate de Google se înregistrează lunar un număr mediu de 33940 de căutări pe acest segment. Căutările realizate pe întreg segmentul de piese și accesorii auto în perioada ianuarie – aprilie 2016 a crescut cu 22% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Din același studiu, se poate observa faptul că numărul căutărilor pe cuvântul anvelope vară a crescut față de anul 2015 cu 50%.

Prin intermediul studiului realizat, specialiștii au observat totodată faptul că tendința de a utiliza un dispozitiv mobil pentru astfel de căutări este din ce în ce mai accentuată. Spre deosebire de anul precedent, în Cluj numărul căutărilor realizate de pe un dispozitiv mobil a crescut cu aproximativ 34%. Din numărul total de căutări, cele mai multe sunt realizate prin intermediul desktop-urilor, în proporție de 55,6%, urmat de dispozitivele mobile cu 36,2% și respectiv tablete cu 9,3%.

piese auto cluj

Numărul căutărilor înregistrate pe acest segment se află într-o continuă creștere, mai ales dacă luăm în calcul ultimul trimestru. Majoritatea conducătorilor de autovehicule conștientizează faptul că un magazin online aduce numerose beneficii atât în ceea ce privește confortabilitatea plasării unei comenzi, precum și numeroase beneficii în ceea ce privește aspectul financiar. În viitor suntem încrezatori în faptul că magazinele online vor deveni și mai populare în rândul utilizatorilor” a declarat Daniel Henegariu, manager al companiei Sc.Promotor.SRL, companie care mai administrează totodată și site-ul Autolux.ro .

Creșterea numărului de mașini a avut de asemenea un impact pozitiv în ceea ce privește creșterea numărului de căutări online realizate pe acest segment. La finele anului 2015 statisticile arătau faptul că pe teritoriul României se regăsesc aproximativ 6,6 milioane de autovehicule, dintre acestea, un număr de 202369 se regăseau doar în județul Cluj.

 Lasă un răspuns

Site creat de