Social & Cultura

Acoperișul de piscină, accesoriul care îți permite obținerea unei piscine independente

Acoperișul de piscină, accesoriul care îți permite obținerea unei piscine independente

Până în prezent, doar 10% dintre piscine sunt dotate cu un sistem de acoperire care să le ofere un nivel de protecție superior.

Printre cauzele care au condus la acest procentaj, se numără necunoașterea avantajelor oferite de un astfel de acoperiș, lipsa spațiului pentru instalarea sistemului de rulare, precum și forma piscinei. Cu toate acestea, atunci când discutăm despre acoperiri piscine (pe https://piscinepacific.ro/portfoliu-piscine/acoperisuri-piscine/ vei descoperi forme variate și modele care se adaptează oricărui tip de piscină), cu siguranță avantajele sunt net superioare acestor mici impedimente. În plus, grație noilor materiale și forme de pliere care sunt disponibile astăzi, orice piscină poate să se bucure de gradul de independență oferit de acest accesoriu!

De ce o piscină acoperită este mult mai eficientă decât una obișnuită?

Gândește-te la acoperișul pentru piscină ca la o modalitate de creștere a eficienței și fiabilității piscinei tale, dar și la o formă prin care nivelul de mentenanță a acesteia va fi mai ușor de menținut. În general, atunci când optezi pentru un sistem de acoperitoare oferit de o companie de top, specializată în lucrări de amenajare a piscinelor, așa cum este Piscine Pacific, vei dispune de o piscină care va deveni mult mai atractivă în termeni de estetică.

Temperatura apei din piscină va crește cu 4 grade, în timp ce nivelul de consum de energie electrică va scădea. Acest lucru se datorează faptului că sistemul de acoperire va atrage razele solare, care vor încălzi în mod natural apa din piscină, fără să mai fie nevoie de intervenția pompei de încălzire (alimentată cu energie electrică). Sistemul de pliere este unul care nu impune montarea unor linii de tragere, ceea ce înseamnă că nu va fi afectată zona din jurul piscinei, iar calitatea apei va fi mult mai bună pentru că astfel de acoperitoare vor ține la distanță lumina UV a razelor solare, care afectează clorul din apa piscinei.

Astfel, dacă în cazul unei piscine neacoperite, a cărei apă este tratată cu clor pentru a se obține un nivel maxim de igienizare, acțiunea directă a razelor solare are ca efect degradarea proprietăților clorului, în cazul unei piscine acoperite, aceasta va menține la nivel maxim calitatea apei dezinfectate. În plus, un astfel de acoperiș îți mai oferă și un grad scăzut de evaporare a apei din piscină, un consum scăzut de clor și energie electrică, precum și o reducere a nivelului de blocaje a circuitului de alimentare cu apă (împiedică pătrunderea frunzelor).  Toate acestea contribuie din plin la sporirea nivelului de independență a piscinei tale, iar efectele se vor vedea și-n buzunarul, dar și în ceea ce privește confortul tău pe termen îndelungat!Lasă un răspuns

Site creat de