Din Oras

Acțiune de dezinsecţie pe domeniul public la Cluj-Napoca

dezinsectie cluj

Primăria Cluj-Napoca va efectua, în perioada 10 – 25 mai, o nouă acţiune de dezinsecţie pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. Acţiunea se va desfăşura între orele 21.00 şi 05.00. În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va decala și/sau prelungi.

Substanţele folosite în acţiunea de dezinsecţie  sunt K”OTRHINE PROFI EC 250  – substanță pentru combaterea adulților şi BAYICIDAL WP 25 – insecticid pentru combaterea larvelor.  Produsele menţionate sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn, respectiv Xi de toxicitate şi se regăsesc în Registrul Naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

         Acţiunea se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale:

– Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităţilor (republicată);

– Ordinul  nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei;

– Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de deratizare, dezinsecție și dezinfecție din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL nr. 350/2015.

Pentru eficienţă, activitatea de dezinsecţie trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public,  cât şi privat la nivelul localităţii, motiv pentru care facem un apel cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului să efectueze tratemente de dezinsecție în grădini, pe terenuri, pășuni, depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc odată cu acţiunea de pe domeniul public a Primăriei Cluj-Napoca.

Activitatea de dezinsecţie este realizată de firma S.C. CORAL IMPEX S.R.L., conform contractului de concensionare a serviciului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie încheiat cu municipiul Cluj-Napoca.

 

 

 Lasă un răspuns

Site creat de