Din Zona

Actiune de ecologizare derulata de Consiliul Judetean Cluj in Cheile Turzii

12963919 938002536313362 6590086906159479691 n

Joi, 7 aprilie, o echipă formată din reprezentanţi ai executivului Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu angajaţi ai Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo, serviciu public aflat sub autoritatea forului administrativ judeţean, a participat la o acţiune complexă de voluntariat care a avut ca obiectiv principal ecologizarea traseului deschis turiştilor din Rezervaţia Naturală ,,Cheile Turzii”.

Această acţiune a vizat, în special, igienizarea şi menţinerea în condiţii corespunzătoare a rezervaţiei, dar şi pregătirea acesteia pentru afluxul de turişti şi vizitatori ce sunt aşteptaţi pe parcursul întregului sezon estival. În cadrul acestei activităţi de voluntariat desfăşurată de către echipa Consiliului Judeţean Cluj, alături de reprezentanţii Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo au fost colectaţi peste 100 de saci cu diverse deşeuri nedegradabile, aceştia fiind transportaţi până la ieşirea din rezervaţie şi preluaţi ulterior de autospecialele unei firme specializate de salubritate.

Manifestarea s-a bucurat de un real succes în rândul conducerii şi al angajaţilor Consiliului Judeţean, acţiunea de ecologizare dorindu-se a fi o prefaţare a debutului sezonului de vizitare, când numărul turiştilor în Cheile Turzii este din ce în ce mai mare, aceştia putând să opteze fie pentru o plimbare relaxantă în natură, fie pentru practicarea unor sporturi extreme care nu afectează microclimatul existent: alpinism, căţărare, zbor cu parapanta, etc.

4a0a1f90-bdeb-472d-98f8-a58e3ea132bcDincolo de satisfacţia în sine oferită de o zi minunată petrecută activ în natură şi pentru natură, acţiunea de astăzi prefaţează Sfintele Sărbători Pascale şi ziua de 1 mai, sărbători care anul acesta se suprapun şi care, în mod tradiţional, sunt sărbătorite de mii şi mii de turişti români şi străini în această minută rezervaţie naturală a Cheilor Turzii. Ne-am dorit ca acest obiectiv turistic de maximă atractivitate al judeţului să se primenească şi să poată primi astfel în condiţii optime afluxul mare de turişti pe care îl anticipăm” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, participant la acţiunea de ecologizare.

Reamintim în acest context faptul că Rezervaţia Naturală ,,Cheile Turzii” este un obiectiv turistic de interes naţional, care oferă vizitatorilor ei o modalitate deosebită de petrecere a timpului liber, admirând frumuseţile naturale în stare pură ce se pot întâlni la tot pasul. Cu acest prilej, Consiliul Judeţean Cluj invită toţi iubitorii de natură din judeţ, dar şi turiştii care vizitează Clujul, să profite de zilele însorite de primăvară pentru a vizita această componentă deosebită a patrimoniului natural judeţean, o zonă în care peisajul carstic, cu stânci înalte, se îmbină armonios cu apele înspumate ale râului Hăşdate, care străbate rezervaţia. Totodată, Consiliul Judeţean adresează pe această cale un apel de promovare a unui comportament civic şi ecologic în vederea conservării în condiţii optime a acestei bogăţii naturale a judeţului Cluj şi a întregii regiuni, astfel încât un număr cât mai mare de cetăţeni să se bucure de frumuseţile întâlnite în acest loc.Lasă un răspuns

Site creat de