Social & Cultura

Actorul clujean Bogdan Rădulescu va participa la tabăra terapeutică Yuppi

yuppi

Peste 100 de copii și adolescenți din întreaga țară vor participa la cele trei tabere de terapie prin experiență Yuppi care vor avea loc în această vară la Șăulia de Câmpie, județul Mureș. Prima tabără va desfășura în perioada 2 iulie – 9 iulie, se adresează copiilor și adolescenților cu boli oncologice și artrită juvenilă și îl va avea ca invitat special pe actorul clujean Bogdan Rădulescu.

Cu o prezență puternică în mediul online și în domeniul activismului civic, actorul Bogdan Rădulescu s-a cunoscut în cadrul unui eveniment caritabil cu reprezentanții asociației clujene Mișcare de Tabără Yuppi, organizatorii taberelor și s-a oferit să sprijine cauza Yuppi.

“La rândul meu, au fost momente-cheie în viață când am primit ajutor. Și un gest, un cuvânt, un sfat, timpul pe care l-a petrecut cu mine cineva a fost atât de bun și de constructiv, încât am ajuns acum, din preaplinul meu, să dau și altora. De asta am ales să merg în tabără. Pentru că iubesc copiii, pentru că ei sunt solul bun în care sădim cele mai bune semințe și pentru că au cea mai plină de viață și faină energie de la care un adult se poate încărca”, detaliază Bogdan Rădulescu. “Mă voi juca cu copiii în tabără timp de o zi, nu e suficient timp pentru joc și joacă, dar e suficient să lași în sufletul lor și-n mintea lor o urmă bună, o însemnare, un gând pe care ei îl vor duce mai departe și care știu că îi va ajuta într-o zi”, afirmă el.

“Cele mai bune decizii în viata le-am luat emoțional, nu rațional, iar tabăra Yuppi este una dintre acele decizii”, precizează Bogdan Rădulescu.

În tabăra terapeutică Yuppi din perioada 2-9 iulie, copiii și adolescenții vor participa la activități precum căţărare, călărit, caiac, tras cu arcul, lucru manual, fotografie, teatru, care constituie elemente esențiale ale terapiei prin experiență.  Alături de ei, în tabără vor activa voluntari și organizatori, precum, iar copiii și adolescenții vor fi asistați, în caz de nevoie, de personal medical, prezent în permanență. “Terapia prin experiență este o metodă încă nouă în România, dar una foarte eficace în ceea ce privește creșterea încrederii în sine, schimbarea atitudii față de boală, creșterea independenței; ea le oferă participanților la tabere resurse emoționale esențiale care îi pot ajuta să aibă o viață împlinită”, subliniază László Zsuzsa, președintele Asociației Mișcare de Tabără Yuppi. “Suntem mândri de faptul că lideri de opinie, actori, sponsori – de la care nu primim doar sprijin material – susțin cauza noastră”, afirmă László Zsuzsa.

Celelalte două tabere Yuppi se vor desfășura în perioadele 16 – 23 iulie (pentru copii cu diabet), respectiv 13-20 august (pentru adolescenți cu diabet).Asociaţia Mişcare de Tabără Yuppi, cu sediul în Cluj-Napoca, organizează începând din 2011 tabere de terapie prin experienţă la Şăulia de Câmpie, judeţul Mureş. Taberele Yuppi sunt adresate copiilor şi adolescenţilor diagnosticaţi cu diabet, artrită juvenilă şi boli oncologice. În 2015, taberele au găzduit aproximativ 130 de copii proveniţi din 13 judeţe, susţinuţi de 100 de voluntari. În prezent, Yuppi colaborează cu 35 de medici specialişti. Mai multe informații despre Yuppi se găsesc pe pagina de Facebook Tabăra Yuppi Tábor.

 Lasă un răspuns

Site creat de