Social & Cultura

Actrița Stela Popescu a murit

stela popescu

Actrița Stela Popescu, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită decedată în locuinţa sa din Bucureşti. Fiica aceasta ar fi sunat la 112, deoarece actriţa nu răspundea la uşă. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale SMURD.

Medicii nu au făcut manevre de resuscitare, din cauză că Stela Popescu era decedată în momentul în care ajutoarele au ajuns acolo.

Actriţa s-a născut pe 21 decembrie 1935, la Orhei. În cei aproape 60 de ani de carieră, Stela Popescu a jucat în 25 de filme.


Președintele României Ion Iliescu i-a conferit la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

PE 10 septembrie 2013, fostul rege Mihai I al României i-a conferit, (prin fiica sa, principesa Margareta) într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, Decorația Regală „Nihil Sine Deo”.

În data de 21 decembrie 2015, când artista a împlinit vârsta de 80 de ani, președintele României, Klaus Werner Iohannis a decorat-o cu Ordinul național „Steaua României” în grad de cavaler, pentru dragostea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatraleLasă un răspuns

Site creat de