Social & Cultura

Acum ai semafor verde pentru obtinerea fisei medicale pentru permis

fisa medicala pentru permis

Daca iti doresti obtinerea permisului de conducere si vrei sa urmezi cursurile unei scoli de soferi sau vrei sa il inlocuiesti pe cel expirat, anulat sau suspendat, atunci ai obligatoriu nevoie de fisa medicala pentru permis. Visul tau de a fi sofer e la un pas distanta. Tot ce trebuie sa faci este sa iti alegi clinica la care vrei sa efectuezi controalele medicale necesare.

Ai unda verde pentru obtinerea fisei medicale pentru permis, daca rezultatele investigatiilor te declara apt pentru a conduce. In acest sens, va trebui sa vizitezi urmatoarele specialitati:

 • Oftalmologie;
 • ORL;
 • Ortopedie;
 • Medicina interna;
 • Neurologie;
 • Psihiatrie;
 • Pneumologie (doar pentru grupa 2 – conducatori auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E);
 • Aviz psihologic (pentru scolarizarea auto).

Daca nu iti este prea clar ce acte ai nevoie ca sa aplici pentru fisa medicala permis, iata pe scurt tot ce iti trebuie la dosar in ziua cea mare:

 • Buletin sau Carte de identitate;
 • Fisa de scolarizare, daca este cazul;
 • Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze daca figurezi cu boli cronice;
 • Daca suferi de diabet de tip I, vei avea nevoie si de scrisoarea medicala eliberata de medicul diabetolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea de a fi apt pentru a conduce;
 • Ochelarii de vedere – daca esti purtator ai acestora.

In situatia in care nu dispui de prea mult timp si ai un program incarcat care nu iti permite sa faci nenumarate drumuri de la o clinica la alta, vestea buna este ca acum fisa medicala pentru permis se elibereaza pe loc, dupa finalizarea examenelor medicale, in cadrul aceleiasi clinici.

Daca iti este frica de ace si de recoltarea probelor de sange, poti sta linistit! Nu sunt necesare! De asemenea, nu se efectueaza radiografia pulmonara. Tot ce va trebui sa „suporti” este reprezentat de investigatiile strict necesare pentru obtinerea fisei medicale auto.

Programeaza-te la o clinica autorizata si vei beneficia de toate analizele medicale in aceeasi zi.   Procesul obositor de altadata este acum fara stres si cu eliberarea imediata a rezultatelor. Efectuarea tuturor investigatiilor va dura aproximativ o ora, dupa care vei primi fisa medicala pentru permis. Vei avea garantat parte de o experienta placuta in demersul tau de a deveni conducator auto. 

Exista si situatii in care aceasta fisa nu este obligatorie. Astfel, atunci cand soliciti un duplicat al permisului de conducere auto, in cazurile in care ti s-a furat, l-ai pierdut, ti-ai schimbat numele sau permisul s-a deteriorat, nu mai este nevoie sa parcurgi etapele anterioare.

Fisa medicala permis este valabila 1 an de la data inregistrarii si o poti utiliza pe intreg teritoriul tarii, indiferent de orasul in care a fost emisa. Alege o clinica autorizata pentru examinarea medicala a candidatilor care doresc sa obtina permisul de conducere si programeaza-te cat mai rapid.

Intrucat totul este bine organizat, nu vei fi nevoit sa pierzi timpul sau sa iti decalezi activitatile din agenda. Serviciile de calitate asigurate de profesionistii din domeniul medical iti vor facilita intreg demersul de a obtine o astfel de fisa, iar la plecarea din clinica vei avea satisfactia unei zile reusite.Lasă un răspuns

Site creat de