Din Zona

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa sărbătorește Ziua Mondială a Apei

ziua mondiala a apei

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa demarează seria evenimentelor care marchează Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual în data de 22 martie.

Tema anului 2016 este Water and Jobs – Apa şi activităţile umane. La ora actuală, aproape jumătate din populaţia mondială activă, 1,5 miliarde de persoane, lucrează în diverse sectoare din domeniul apei şi toate activităţile umane depind de apă şi de cei care asigură distribuţia acesteia în condiţii de siguranţă.

Cu acest prilej, astazi, va avea loc, la Cluj-Napoca, întâlnirea Comitetului de Bazin Hidrografic Someș-Tisa. În cadrul acesteia, vor fi prezentate și supuse avizării versiunea finală a Planului de Management al Riscului la Inundații de la nivelul spațiului hidrografic   Someș-Tisa și propunerile de proiecte integrate.

În perioada următoare ABA Someș-Tisa își va deschide porțile pentru copiii și tinerii care doresc să cunoască aspecte legate de activitatea gospodarilor de ape. Aceștia vor cunoaște parcursul unei probe de apă, de la recoltare, analize specifice, până la stabilirea indicatorilor determinanți pentru calitate.

De asemenea, vizitatorii vor putea observa prin microscop microorganismele din apă. Astfel, vor afla provocările profesiei de chimist sau de biolog.Lasă un răspuns

Site creat de