Din Oras

Administrația digitală, în dezbatere la Cluj Innovation Days

cluj innovation city barcelona

 

  • Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, managerul regional al Cisco, Peter Hajdu, și directorul de Inovație al Barcelonei, Eduard Martin Lineros, se numără printre specialiștii invitați
  • Eveniment complementar destinat mediului de afaceri: Connecting the Dots

Specialiști români și străini dezbat la Cluj-Napoca, în 31 martie și 1 aprilie, perspectivele de dezvoltare ale administrației digitale, în cadrul celei de-a patra ediții a Cluj Innovation Days, forum regional organizat de Cluj IT Cluster. Printre vorbitorii invitați se numără ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan; primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc; managerul regional pentru Europa de Sud-Est al Cisco, Peter Hajdu; Peter Harrison, reprezentant IBM Europa Centrală și de Est; Cristian Maties, manager în cadrul Dell Software; șeful Departamentului de Digital Banking al Băncii Transilvania, Andrei Baican; directorul de Inovație și pentru Societatea Cunoașterii în cadrul municipalității din Barcelona, Eduard Martin Lineros. Vor prezenta studii de caz specialiști din partea Cisco, IBM, Dell Software, Xoomworks, Orange, Telekom, EIT Digital, Universitatea din Lund.

Ne dorim ca în cele două zile de dezbateri să găsim soluții aplicabile atât la nivel local, cât și național. Putem învăța din experiența mediului public și privat, precum și din cercetările dezvoltate de universitarii invitați. La finalul forumului, vom avea o perspectivă mult mai largă asupra potențialului administrației digitale și asupra implicațiilor tot mai mari pe care digitalizarea le are asupra vieților noastre”, a declarat Andrei Kelemen, directorul executiv al Cluj IT Cluster, organizatorul Cluj Innovation Days.

Alături de administrația digitală și medicina digitală, cele două teme principale ale ediției din acest an a Cluj Innovation Days, organizatorii au pregătit și un eveniment special, destinat mediului de afaceri. Connecting the Dots îi aduce în fața managerilor și antreprenorilor pe Serhat Cicekoglu, partener în cadrul Anka Capital Management, cu experiență de peste 20 de ani în managementul inovației; Steve Jackson, COO al grupului Xoomworks, strateg de business cu experiență de 15 ani în pornirea, dezvoltarea și vânzarea companiilor; Codrin Scutaru, director adjunct al McGuireWoords Consulting, fost secretar de stat la Ministerului Muncii. Evenimentul urmărește inovarea în dezvoltarea afacerilor, iar principala temă de discuție este creșterea start-up-urilor și a afacerilor locale la nivel global.

Peste 400 de persoane sunt așteptate la ediția 2016 a Cluj Innovation Days – manageri din IT, medici, universitari, reprezentanți ai administrației publice și ai mediului de afaceri. Evenimentul se va desfășura la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, strada Gh. Marinescu nr. 23 (cu excepția „Connecting the Dots”, care va avea loc la Golden Tulip Cluj, str. Observatorului nr. 129). Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul evenimentului, www.clujinnovationdays.com/tickets/

Cluj Innovation Days este un forum regional anual organizat de Cluj IT Cluster începând cu 2013 și care urmărește consolidarea comunității IT și facilitarea interacțiunii cu parteneri de afaceri și sectorul public. Ediția de anul trecut a fost dedicată inovării și transferului tehnologic în IT și alte domenii și a însemnat 472 de participanți, 40 de invitați români și străini și 28 de ore de prezentări, ateliere, discuții și relaționare.

Partenerii ediției Cluj Innovation Days 2016 sunt: Cisco (partener principal), IBM (partener platinum), Banca Transilvania și Dell Software (parteneri gold), Orange, Alfa Software, Brinel, Cloud Troopers, Endava, Life is Hard, Pitech+Plus și Xoomworks. Parteneri strategici: Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Facilitatori: AMM Design, Vitrina Advertising, Outlead Marketing, Cluj Hub, Golden Tulip, Romania Transfers, E-nformation. Parteneri media: Rock FM, Digi24, Sinteza, Hotnews, Știință și Tehnică, Agora, IT Trends, Startup Cafe, Transilvania Reporter, Revista Hipocrate, Ziua de Cluj, Bună Ziua Cluj, Cluju, Cât Costă Clujul.

Mai multe informații despre Cluj Innovation Days 2016: www.clujinnovationdays.com.

Despre Cluj IT Cluster

Cluj IT este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţatǎ în octombrie 2012. Numără în prezent 48 de membri: 35 de companii de IT cu peste 4.000 de angajați și cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, universități și institute de cercetare, instituții publice și organizații catalizator. Inițiativă de business, clusterul urmărește creșterea competitivității sectorului IT și a vizibilității industriei IT românești, precum și poziționarea Clujului ca un hub regional inovator. Misiunea Cluj IT este ca până în 2018 să devină unul dintre cei mai credibili furnizori de servicii și produse inovatoare IT și de  sisteme de suport organizațional din Europa Centrală și de Est. Clusterul urmărește ca marea majoritate a membrilor săi să devină și să se mențină competitivi atât pe piața românească, cât și pe piețele internaționale. Mai multe informații despre Cluj IT Cluster: www.clujit.ro.Lasă un răspuns

Site creat de