Uncategorized

Adrian Berinde revine la Cluj-Napoca cu un concert la Urania Palace

Adrian Berinde

Duminică, 6 martie, ora 20:00, la Urania Palace (str. Horea nr. 4, Cluj-Napoca) va avea loc concertul de lansare a albumului „Atât de bine”, concert ce va marca, totodată, aniversarea a 20 de ani de activitate muzicală a cantautorului Adrian Berinde.

Albumul „Atât de bine” este cel de-al șaptelea album semnat Adrian Berinde, din discografia sa mai făcând parte albumele „Absent” (1995), „Negru de fum” (1996), „Vertical” (1998), „Captiv în inutil” (2001), „Albaștri după ploi”(2003) și „Azil” (2011), albume pentru care semnează atât versurile, cât și muzica.

La concertul aniversar din 6 Martie de la Urania Palace, Adrian Berinde va urca pe scenă împreună cu muzicienii trupei Nightlosers, de care îl leagă o îndelungată colaborare și o veche prietenie: Jimi “EL” Laco (chitară, vioară), Geza Grunzo (piane, claviaturi, sintetizatoare), Lucian Stein (bass) și Claudiu “NAȘU” Purcarin (tobe). Acestora li se vor adăuga Norbert Covacs (claviaturi, chitară) și Teodora Calagiu Garofil (backing vocal).

Concertul va fi precedat de vernisajul expoziției de fotografie „Africa mea”, cuprinzând fotografii realizate de Andrei D. Mihalca și Gianluca D’Amico în decursul ultimilor 10 ani, în timpul expedițiilor științifice din Africa (Kenya, Coasta de Fildeș, Republica Centrafricană).


Adrian Berinde (n.1958) a devenit un nume în pictura contemporană în Elveția, unde a organizat numeroase expoziții personale și și-a reprezentat țara de adopție în concursuri internaționale și expoziții de grup. În România este cunoscut mai mult ca muzician, decât ca pictor și ocupă un loc special în peisajul muzical autohton, datorită vocii inconfundabile și a stilului său unic – un mix original de rock, folk și poezie autentică. A făcut parte din echipa prestigioasei companii Cirque du Soleil (Montreal, Canada) și a fost directorul artistic al Clubului Prometheus (București), unde a coordonat realizarea a sute de manifestări culturale, dintre care două spectacole de teatru în regia sa. A publicat un volum de versuri, intitulat ”Captiv în inutil”, iar în prezent pregătește o antologie de poezie ce va purta titlul ”Dumnezeu râde singur”. (www.adrianberinde.ro)

Andrei D. Mihalca și Gianluca D’Amico sunt medici veterinari și activează în prezent la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Cei doi fotografi au la activ mai multe expoziții și prezentări foto, atât în țară, cât și în străinătate, fotografiile lor fiind publicate în prestigioasa revistă National Geographic, dar și pe coperta mai multor jurnale științifice. Ambii sunt fani declarați Adrian Berinde.

(https://www.facebook.com/profile.php?id=100003588665460 / https://www.facebook.com/gianluca.damico.71?fref=ts)

Urania Palace este unul dintre cele mai noi spații culturale ale Clujului, redat publicului din ruinele fostului cinematograf Favorit, prin strădania domnului Claudiu Marginean. Spațiul este dedicat manifestărilor artistice de toate genurile – concerte, piese de teatru, expoziții de pictură și fotografie, proiecții de filme, dar este deschis și pentru petreceri, workshop-uri și alte activități. Palatul Urania din Cluj, care a găzduit primele proiecții de filme din Transilvania, a fost construit la 1910 și este o clădire „soră” a Palatului Urania din Viena, celebru spațiu de cultură, cu cinematograf și observator astronomic, situat în inima capitalei austriece.

(www.facebook.com/uraniapalace)

 Lasă un răspuns

Site creat de