Social & Cultura

Adrian Mireșian – expoziţie cu fotografii din Cluj-Napoca

Adrian Mireșian

Asociația Culturală Ciorchin prezintă publicului iubitor de fotografie o noua expoziție marca „Ciorchin”. De data aceasta este vorba despre evenimentul semnat Adrian Mireșian, Tempus Lucendi, reprezentând debutul expozițional al tânarului artist. Vernisajul va avea loc la Galeriile Ciorchin, Str. Nicolae Titulescu nr.2,  joi, 16 februarie de la ora 18.00.

Acest proiect cuprinde o serie de imagini de tip light trails. Imaginile sunt realizate prin fotografierea cu timp lung de expunere a diferitelor surse de lumină atașate unor vehicule aflate în mișcare.

Adrian Mireșian a ales sa  lucreze la un astfel de proiect datorită faptului că această tehnică este o tehnică fotografică mai spectaculoasă și pentru că a fost fascinat de acest tip de fotografii. Pentru el acest tip de imagini sunt un mod de a vedea lumea altfel, timpul și lumina sunt comprimate într-o singură imagine, daca vreți, este o capsulă a timpului.

După ce a experimentat o perioadă cu tehnica clasică de a crea light trails a început să se gândească cum să adauge o notă personală, o contribuție proprie proiectului și  astfel a început să își folosească bicicleta cu leduri atașate pe roata din față pentru a-și crea propriile linii luminoaose. Această metodă a avut rezultate surprinzator de pălcute, creând un model frumos de semicercuri intercalate, spre deosebire a imaginiile cu light trails clasice unde sunt linii lungi drepte, create de traficul rutier.

Adrian Mireșian a experimentat cu leduri și lanterne din comerț, dar și-a confecționat și propriile dispozitive luminoase pentru a obține exact luminile și culorile pe care și le dorea. Imaginile au fost realizate în majoritate în zona orașului Cluj-Napoca, pădurea Felix de lângă Oradea, pe o plajă Samotraki , Grecia, practic oriunde a găsit o locație bună și a avut o bicicletă la îndemână.

Pentru realizarea imaginilor Adrian Mireșian a apelat la ajutorul prietenilor care l-au ajutat cu defilarea bicicletei echipate cu leduri prin fața aparatului dar și la membrii Asociatiei  Culturale Ciorchin: Ștefan Socaciu și Radu Sălcudean.

Pe viitor dorește să continuie și să dezvolte acest proiect. Adrian Mireșian mărturisește că mai are multe idei de pus în practică, cu și mai multe tipuri de lumini, precum și noi locații.

Scopului Asociației Culturale Ciorchin și anume acela de a promova fotografia ca mediu de creaţie artistică şi de comunicare; educarea vizuală în spirit estetic şi promovarea creaţiei originale prin intermediul unor evenimente culturale – cursuri specializate, expoziţii, workshop-uri, conferinţe, etc.; dezvoltarea şi promovarea artelor vizuale în general; dezvoltarea unui sistem de evenimente artistice destinate comunităţii artistice şi publicului larg și actvitităţi de lobby pentru ameliorarea cadrului legal în care îşi desfăşoară activitatea artiştii fotografi.Lasă un răspuns

Site creat de