Sport

Adrian Mutu fotbalist român cu o poveste specială

Adrian Mutu, O legendă a fotbalului românesc. Află istoria sa celebră din acest articol și vezi de ce a devenit Mutu atât de popular.

Vorbim în acest articol despre foarte talentatul Adrian Mutu, cel mai bun marcator din istoria naționalei României alături de un icon precum George Hagi (35 de goluri pentru cei doi), de patru ori fotbalistul român al anului și autor a 103 goluri în Serie A.

Jucătorul a jucat la mai multe echipe și a participat la unele dintre cele mai importante evenimente. Conform mightytips, majoritatea caselor de pariuri paysafecard din România au avut la dispoziție opțiuni de pariere pe evenimentele în care a jucat Mutu. De asemenea, mulți pasionați de pariuri au putut plasa bilete și pe golurile marcate de acesta. Să aflăm împreună care este istoria tumultoasă a unui dintre cei mai populari și buni fotbaliști români.

Fotbaliști români celebri

Ne mândrim cu foarte multe povești de succes ale fotbaliștilor români, inclusiv cea a lui Adrian Mutu. România se poate lăuda cu o listă lungă de sportivi care au făcut senzație pe scena fotbalului european și mondial.

Despre Adrian Mutu Fotbalist

Un atacant original care a visat să joace la Chelsea. Visul s-a împlinit în 2003, dar în sezonul 2004/05, vigilentul Jose Mourinho l-a acuzat pe Muta de răni false. Și în curând a fost găsită cocaină în sângele lui în timpul unui test antidoping. Ordinele în cluburile engleze sunt stricte, atacantul i s-a cerut să plece cu descalificarea corespunzătoare. Dar în scurt timp Adrian, a fost invitat la Juventus. Acolo, Mutu a devenit campion de două ori în două sezoane.

Meciurile la care a participat și Adrian Mutu s-au bucurat de cote excelente. Cei mai mulți pariori au ales să analizeze pronosticurile oferite de cei mai buni experți din domeniu, cum ar fi și Constantin Mazilescu. Acesta oferă sfaturi și pronosticuri avantajoase pentru toate evenimentele sportive importante din lume.

Adrian Mutu a cucerit Italia

S-a născut la Călinești pe 8 ianuarie 1979, iar la scurt timp după aceea va deveni unul dintre cei mai puternici jucători din istoria tarii sale. O cariera născuta si explodata in câțiva ani in Romania, unde in trei ani intre Argeș Pitești si Dinamo București demonstrează imediat ca fotbalul de acasă este într-adevăr prea puțin pentru el. A marcat 33 de goluri în 74 de meciuri și avea doar 20 de ani când marile echipe au început să-l observe, pe măsură ce a făcut primii pași  în liga românească.

Mutu a jucat la Dinamo București timp de doi ani, din 1998 până în 2000, marcând 29 de goluri în 42 de apariții și câștigând două trofee de ligă și Cupa României. Apoi, s-a mutat în Italia, unde a jucat cu Inter, Verona și Parma. A plecat în Anglia, la Chelsea unde în al doilea an a fost implicat într-un scandal de cocaină și a fost concediat. În 2005 s-a mutat la Juventus , prin calitatea de membru al Livorno; a stat acolo un an înainte de a merge la Fiorentina unde s-a relansat dar a avut noi probleme cu antidoping.

Inter l-a cumpărat pe Mutu în ianuarie 2000, unde tânărul Adrian începe o perioadă de ucenicie dar punctată de câteva fulgerări și tot atâtea apariții: înscrie două goluri în Cupa Italiei, dar cele 10 jocuri jucate sunt puține de etalat.

Mutu a fost vândut într-o tranzacție de coproprietate către Verona în 2000 pentru 4 milioane de euro. Mauro Camoranesi (mai târziu coechipier la Juventus) și tânărul star în ascensiune Alberto Gilardino (mai târziu coechipier la Fiorentina) au fost, de asemenea, semnați de Clubul Veneto. Cu toate acestea, ei au evitat retrogradarea câștigând playoff-urile de departajare. Verona l-a cumpărat Mutu în întregime pentru 3 milioane de euro în iunie 2001. 

Iată pe scurt echipele la care a jucat Adrian Mutu de-a lungul carierei sale:

 • FC Argeș Pitești (1996-1998)
 • Dinamo București (1998-1999)
 • Inter Milano (1999-2000)
 • Hellas Verona (2000-2002)
 • Parma (2002-2003)
 • Chelsea Londra (2003-2004)
 • Juventus Torino (2005-2006)
 • Fiorentina (2006-2011)
 • Cesena (2011-2012)
 • Ajaccio (2012)
 • Petrolul Ploiești (2014)

După toate aceste echipe și după toată experiența acumulată Mutu s-a dedicat carierei de antrenor începând cu aprilie 2018, Atunci a decis să preia conducerea tehnică a echipei românești Voluntari. De asemenea, în iulie 2018, Mutu a devenit antrenorul clubului Al Wahda din Emiratele Arabe Unite.

Ultimul eveniment a avut loc în mai 2021, atunci când Mutu și-a reziliat contractul cu Federația Română de Fotbal și a devenit antrenor principal la FC U Craiova 1948.

Concluzie

Adrian Mutu este considerat de mulți cel mai talentat jucător român al generației sale. A primit de trei ori premiul Jucătorul Român al Anului (în decembrie 2003, în decembrie 2005 și în final în decembrie 2007) de la ziarul „Gazeta Sporturilor”; în Italia a fost premiat de diverse ziare jurnalistic-sportive drept cel mai bun fotbalist al campionatului 2006-’07.

Adrian Mutu este cu siguranță cel mai cunoscut jucător la nivel internațional, având în vedere experiența sa de titular la Euro 2000. Ajuns în Italia cu reputația de tânăr fenomen, s-a chinuit mai mult decât se aștepta să intre în Serie A. Atacant este rapid și puternic, dar are și o tehnică bună.Lasă un răspuns

Site creat de