Din Oras, Important

Aeroportul din Cluj-Napoca va fi modernizat cu 43 de milioane de lei

GOTO Parking, o parcare accesibilă pentru oricine, indiferent de venituri

Încep lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, în acest scop fiind semnate două contracte de finanţare, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Valoarea lucrărilor fiind de 43,6 milioane de lei.

„Începe modernizarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca!

Am semnat astăzi contractele de finanțare pentru două proiecte importante care vor spori siguranța pasagerilor și vor duce la creșterea gradului de securitate a operațiunilor aeroportuare.

Sunt două proiecte cu o valoare totală de 43,6 milioane lei (finanțate prin FEDR) și care trebuie să fie finalizate în 2023.

Primul proiect (7,6 milioane de lei) presupune dotarea aeroportului cu:

– echipamente și porți pentru detecția metalelor

-echipament pentru detecția urmelor de explozibili

– echipament de scanare cu raze X

-sistem de examinare a persoanelor.

Al doilea proiect (36 milioane de lei) vizează achiziționarea unor echipamente multifuncționale pentru siguranța activității aeroportuare, printre care:

– echipament pentru îndepărtarea cauciucului de pe pistă

– turn mobil de iluminat cu led

– tocător pentru materiale vegetale”, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

David Ciceo, Director General Aeroportul Internațional Cluj: ”La finalizarea celor două proiecte, pentru care am semnat astăzi contractele de finanțare în cadrul  Programului Operațional Infrastructură Mare, Aeroportul Internațional Cluj va dispune de noi facilități pentru pasageri, operatorii aerieni și ceilalți parteneri. Noile echipamente pe care le vom achiziționa vor duce la creșterea gradului de singuranță și securitate pe aeroport, în acord cu standardele internaționale din domeniul aviației civile.”Lasă un răspuns

Site creat de