Social & Cultura

Află aici care sunt secretele ținutei perfecte pe care orice clujeancă trebuie să le cunoască

Află aici care sunt secretele ținutei perfecte pe care orice clujeancă trebuie să le cunoască

Multe femei consideră, în mod eronat, ca expresia ”a avea stil” se referă strict la o vestimentație sofisticată și elegantă, care atrage toate privirile și pune în valoare calitățile fizice. Deseori, acestea sunt de părere că ținuta perfectă depinde numai de modul în care asortezi hainele, în funcție de dress code-ul cerut de un anumit context.

Cu toate că o astfel de perspectivă nu poate fi considerată neapărat ca fiind greșită, este necesar ca orice doamnă să ia în calcul și alte aspecte fundamentale, atunci când își dorește să iasă din anonimat. Stilul depinde de o întreagă serie de factori și nu numai de combinațiile reușite din punct de vedere vestimentar.

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a avea o ținută impecabilă:

  • Pune preț pe calitatea materialelor 

Un articol de îmbrăcăminte confecționat din țesături naturale și prețioase nu va arăta niciodată la fel ca unul care a fost realizat după același model, dar din fibre sintetice. Așadar, este esențial să ai în vedere ca o cămașă albă, din mătase are un aspect complet diferit față de una din poliester sau poliamidă, croită în același stil. Dacă vrei să dai întotdeauna dovadă de bun-gust și de rafinament, ai grijă la calitatea materialelor pe care alegi să le porți.

  • Poartă haine unice

A avea stil nu înseamnă să urmezi cele mai noi trenduri. Din contră, mai important este să ieși în evidență prin unicitate. Uneori, poți fi mai elegantă cu o rochie second-hand decât cu una la modă, pentru care optează majoritatea femeilor, doar pentru a fi în ton cu ultimele tendințe. Caută haine lucrate manual sau, pur și simplu, transformă-le pe cele vechi. Dacă nu ești convinsă, descoperă aici cum poți decora și scoate din anonimat orice articol de îmbrăcăminte, indiferent dacă ești suficient de îndemânatică încât să o faci singură sau preferi să apelezi la ajutorul unei prietene cu ceva mai multă experiență.

  • Fii mereu naturală și degajată

Contează mai puțin felul în care te îmbraci și mai mult ceea ce transmiți prin hainele pe care le etalezi. Eleganța este legată, în primul rând, de atitudine și de comportament. Cu alte cuvinte, poți da dovadă de rafinament chiar și atunci când porți o pereche de jeanși și un tricou, cu condiția să fii degajată și sigură pe tine. Gesturile, manierele și modul în care vorbești desăvârșesc orice ținută.

  • Nu căuta perfecțiunea

Contrar a ceea ce ai putea crede, o apariție impecabilă, de care te-ai ocupat până la cele mai mici detalii, nu îți va oferi mereu îndeajuns de multă personalitate. Evident, asta nu înseamnă că nu trebuie să fii îngrijită sau atentă la felul în care te prezinți. Însă, uneori, părul lăsat natural poate avea mai mult stil decât cea mai sofisticată coafură, așa cum o geantă vintage de piele, chiar dacă a fost îndelung purtată, ar putea fi mai chic decât una nouă, dar anonimă. Important este ca ceea ce alegi să porți să te reprezinte, nu să fie fără cusur.

  • Folosește articole și accesorii care nu se demodează niciodată

Rafinamentul nu este legat atât de mult de originalitate, cât de stilul clasic, care rămâne mereu la modă. Nu încerca să ieși în evidență printr-un aspect excentric, ci cu ajutorul acelor mici elemente care au fost întotdeauna considerate un simbol al feminității. Oja roșie, perlele, eșarfa de mătase, dantela neagră sau pantofii cu toc reprezintă detalii care vor atrage mereu toate privirile, în special pe cele ale bărbaților.

În concluzie, pentru a da într-adevăr dovadă de eleganță, este necesar să fii atentă atât la calitatea și la unicitatea hainelor pe care le porți, cât și la atitudinea pe care o ai față de toți cei din jur. Numai în acest fel vei reuși să nu treci neobservată!

sursa foto: shutterstock.comLasă un răspuns

Site creat de