Social & Cultura

Află de ce este nevoie de un Sistem de Ventilație pentru a crește confortul casei tale

Află de ce este nevoie de un Sistem de Ventilație pentru a crește confortul casei tale

Cum ar fi ca atunci când deschizi ușa locuinței tale, să fii întâmpinat de aer proaspăt și miros plăcut chiar dacă dimineața ai plecat în grabă fără să aerisești?
Dar să scapi definitiv de grija aerisirii? Adică să nu mai fie nevoie să deschizi ferestrele totuși să respiri mereu aer curat și sănătos în casă.

Ar fi o experiență plăcută, nu-i așa? Și este numai una dintre beneficiile ventilației mecanice. Casa va fi aerisită continuu, aerul uzat va fi extras și înlocuit cu aer proaspăt și filtrat, de afară.

Iar odată ce sarcina aerisirii este preluată de  Sistem de Ventilație, Tu vei avea mai mult timp să te ocupi de lucrurile plăcute din viață ta.

Indiferent cât timp vei fi departe de casă, la muncă sau în vacanță, nu va mai fi nevoie să lași fereastra întredeschisă sau cheia la un prieten ca să aerisească.

Iată și alte beneficii de care te poți bucura dacă aerisești casa cu un Sistem de Ventilație

  • În casa ta respiri mereu aer proaspăt și curat, fără praf și alergeni
  • Nu ai probleme cu umiditatea aerului și nici vorbă de mucegai
  • Sunt eliminate continuu mirosurile din baie și bucătărie
  • În locuința ta nu se va acumula CO2 și nu se vor forma noxe poluante
  • Nu trebuie să ai teama nici de gazele de radon
  • În dormitorul tău va fi toată noaptea aerul proaspăt și suficient oxigen ca să ai un somn odihnitor. Vei începe ziua odihnit, plin de energie și voie bună.
  • Crește valoare casei iar structura construcției nu se va deteriora cu trecerea timpului

Bonus: Factura ta de energie va fi mult mai mică. Citește mai departe și vei afla de ce.

Ce este un Sistem de aerisire prin Ventilație pentru casă?

Sistemul de ventilație a fost conceput pentru aerisirea interioarelor cu etanșeitate ridicată, în așa fel ca pierderile de căldură să fie minime. Este o componentă importantă pentru menținerea calității aerului interior în parametrii optimi, pe toată durata zilei.

Sistemul de ventilație este format dintr-o rețea de tubulatură care distribuie aerul în casă și unitatea centrala de ventilație.

Având în vedere că tubulatura de ventilație transportă aerul necesar întregii familii este important să aibă interiorul anti microbian, antistatic și igienic. O altă caracteristică importantă a conductelor de distribuție a aerului este interiorul neted. Astfel pierderile de presiune vor fi minime, consumul de energie și zgomotul vor fi reduse.

Unitatea de ventilație este partea centrala a sistemului de ventilație. Rolul ei este acela de a extrage aerul viciat și de a transfera căldura sau răcoarea acestuia către aerul proaspăt introdus din exterior.

Astfel aerul va fi introdus în cameră preîncălzit iar necesarul de căldură al casei și implicit factura pentru încălzire, vor fi mult mai mici.

Sistemul de ventilație este indispensabil pentru a avea o casă cu eficiență energetică ridicată

Energia consumată are impact asupra mediului de aceea trebuie să fie utilizată eficient iar în funcție de măsurile pe care le vom lua depinde calitatea vieții generațiilor viitoare.

Creșterea performanței energetice este principala prioritate pentru noile construcții. Toate clădirile rezidențiale construite începând cu acest an, trebuie să aibă consum energetic aproape de zero. Conform directivelor europene, consumul de energie a casei trebuie acoperit în cea mai mare parte din surse de energie regenerabilă ( fotovoltaică, eoliană), generate la cel mult 30 km distanță de la amplasamentul construcției. Fiecare țară membră va adapta directiva europeană la caracteristicile și contextul economic propriu.

În cazul construcțiilor termoizolate etanș cele mai mari pierderi de energie au loc cu ocazia aerisirii prin metoda clasică, prin deschiderea ferestrelor. Există însă o soluție folosită de mai bine de 20 de ani, în străinătate, care aerisește casa cu pierderi minime de energie numită sistem de ventilație cu recuperare de căldură. Datorită acestui sistem se obține maximul performanței energetice a clădirii. Necesarul de căldură a casei se va reduce semnificativ pentru că unitatea centrală, recuperează căldura aerului extras din interior, în procent de 75 – 95%. Astfel deși sistemul de ventilație consumă energie, totuși per total, consumul de energie a casei se va reduce, iar performanța energetică va crește.

Fără îndoială, oricât de bună ar fi izolația termică a clădirii, nu se va ajunge la o performanță energetică ridicată fără un sistem de ventilație cu recuperare de căldură. În plus aerisirea mecanică controlată aduce multiple beneficii proprietarilor și crește nivelul de confort al casei.

sistem de ventilatie



Lasă un răspuns

Site creat de