Social & Cultura

Ai probleme de vedere? Investeşte într-o pereche de ochelari de calitate

Ai probleme de vedere? Investeşte într-o pereche de ochelari de calitate

Problemele de vedere apar dintr-o varietate de motive. Stilul de viaţă este un factor ce poate slăbi vederea, fie că vorbim de tineri expuşi prea mult timp la lumina albastră a ecranelor fără protecţie sau de adulţi care petrec ore întregi în faţa telefonului sau a calculatorului. Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când constaţi apariţia problemelor de vedere este consultarea unui medic oftalmolog. În cazul prescrierii unei perechi de ochelari, datele tehnice ale lentilei vor fi specificate de specialist. Felul cum vei purta ochelarii însă rămâne la latitudinea ta. Alege produse de calitate pentru a te bucura cât mai mult timp de ochelari eficienţi şi estetici.

Importanţa lentilelor

Lentilele sunt motivul pentru care porţi ochelarii când ai probleme de vedere. Acestea pot fi minore, doar pentru o corecţie, sau esenţiale pentru a te descurca în viaţa de zi cu zi. Pentru alegerea corectă a lentilelor, examenul oftalmologic are o importanţă deosebită. Calitatea instrumentelor de măsurat şi experienţa medicului specialist care interpretează rezultatele sunt factorii ce contribuie la obţinerea diagnosticului corect.

Tipuri de tratament pentru lentile

Un medic cu experienţă îţi va prezenta nu doar dioptriile de care ai nevoie pentru fiecare ochi, ci şi caracteristicile lentilelor necesare pentru mediul în care îţi desfăşori activitatea. Lentilele de calitate nu doar corectează vederea. Cu ajutorul tratamentelor potrivite, acestea pot respinge razele UV sau pot atenua efectul nociv al ecranelor albastre. Atunci când razele ultraviolete sunt respinse de lentile, corneea şi cristalinul sunt protejate.

De asemenea, durata de viaţă a lentilelor depinde de rezistenţa lor la factorii la care sunt expuse. În plus, când sunt protejate de praf, zgârieturi, amprente, apă sau abur, vederea ta continuă să fie excelentă când îi porţi în astfel de condiţii.

Aspectul ochelarilor este influenţat de ramă

Atunci când porţi ochelarii, aceştia devin unul dintre cele mai vizibile accesorii cu care te afişezi. Multitudinea de modele prezente în piaţă te poate descuraja în încercarea de a alege produsul potrivit. Specialiştii recomandă să porneşti acest proces de la forma feţei. Pentru a afla care este forma feţei tale poţi folosi un marker temporar. În timp ce te priveşti în oglindă, desenează conturul feţei tale pe sticlă. Rezultatul obţinut îţi va arăta dacă ai un chip rotund, oval, pătrat, dreptunghiular, în formă de inimă sau diamant. Pentru fiecare formă geometrică trebuie să alegi opusul. Spre exemplu, o faţă rotundă sau ovală este mult mai bine pusă în valoare de o pereche de ochelari cu rame pătrate sau dreptunghiulare. La polul opus, feţele cu margini mai degrabă drepte pot fi corectate din punct de vedere vizual cu ajutorul unor rame rotunde sau ovale. Ţine cont de acest aspect atunci când consulţi oferta de ochelari în Cluj şi alege modelul care ţi se potriveşte.

Materialul potrivit

De calitatea materialelor din care sunt confecţionate ramele depinde rezistenţa ochelarilor în timp. Poţi alege între plastic, metal, aluminiu, oţel inoxidabil sau titan, fiecare cu caracteristici diferite în ceea ce priveşte modelajul, finisajele, culorile şi durabilitatea.

Ochelarii de designer

Majoritatea designerilor vestimentari îşi completează ţinutele cu acest tip de accesorii. Astfel, brandurile mari de lentile colaborează cu anumiţi designeri pentru realizarea de ochelari ce respectă anumite linii şi au ramele personalizate cu numele lor. Dacă eşti pasionat de un anumit designer, îţi poţi îmbunătăţi colecţia personală cu ochelarii respectivi. Imaginea este unică, preţul pe măsură, iar calitatea garantată. Acest lucru nu înseamnă că ramele care nu poartă un nume sonor sunt de slabă calitate. Producătorii folosesc aceleaşi echipamente şi fac acelaşi tip de teste indiferent de materialul sau numele înscris pe rama ochelarilor. Aşadar, poţi obţine o pereche de ochelari de foarte bună calitate fără a-ţi destabiliza bugetul.

Calitatea unei perechi de ochelari nu se rezumă doar la un singur aspect. Când vorbim de un produs de calitate, este important întregul proces, de la vizita la specialist până la felul cum arăţi când porţi ochelarii.Lasă un răspuns

Site creat de