Social & Cultura

Alege corpurile de iluminat potrivite pentru fiecare încăpere în parte

Alege corpurile de iluminat potrivite pentru fiecare încăpere în parte

Pentru mulți dintre noi, iluminatul vine ca un ultim pas în procesul de amenajare din locuințele noastre. Acest lucru se întâmplă atunci când te gândești la el ca un detaliu utilitar al camerei, mai degrabă decât ca la un obiect ce adaugă valoare estetică. Când este realizată corect însă, iluminarea este elementul cheie care îți duce designul la următorul nivel. Ghidul nostru de mai jos îți oferă toate informațiile de care ai nevoie pentru a ilumina fără efort fiecare cameră din casa ta. Citește sfaturile noastre și păstrează-le la îndemână. Nu știi niciodată când s-ar putea să fie nevoie să modifici sistemul de iluminare existent în casa ta sau să realizezi unul nou, de la zero.

Pentru început trebuie să știi că există trei tipuri principale de iluminat interior de luat în considerare și pe care, în mod ideal, fiecare cameră ar trebui să le includă:

  • Ambientală (generală): acoperă cea mai mare parte a încăperii și îți permite să te deplasezii în siguranță. De obicei, provine de la lustre, plafoniere sau candelabre.
  • De accent: este folosită pentru a evidenția un anumit punct focal, cum ar fi o piesă de artă de pe perete. Lămpile încastrate, spoturile sau aplicele sunt potrivite pentru acest tip de iluminat.
  • De lucru: după cum spune și numele, iluminarea de lucru te ajută să întreprinzi anumite activități. De exemplu, lămpile de birou sau corpurile pendul care atârnă peste o insulă de bucătărie.

Idei de iluminare living

Livingul este locul potrivit pentru a integra un candelabru sau o lustră ca și sursă principală de iluminat. De asemenea, poți așeza lămpi de podea acolo unde este necesar pentru a ilumina colțurile întunecate. Dacă livingul tău beneficiază de dimensiuni mari, poți opta pentru un candelabru sau pentru o lustră cu mai multe brațe. Este important să acorzi atenție și numărului de becuri de care ai nevoie. Dacă alegi un corp de iluminat mult mai mare decât ar fi necesar, este posibil ca încăperea să fie luminată excesiv, ceea ce poate deveni deranjant.

De asemenea, corpurile de iluminat pentru living trebuie alese și în funcție de stilul de amenajare pentru care ai optat. De exemplu, într-un living modern, cu accente futuriste, îți recomandăm lustra Artemide Mercury, disponibilă pe germanquality.ro. Aceasta vine sub forma unui ansamblu plutitor de pietricele situate sub un disc modern din aluminiu.

Idei de iluminare bucătărie

Iluminatul bucătăriei este de obicei mai complex. În zona blatului poți adăuga spoturi incastrabile sau o bandă luminoasă LED, pentru a accentua cât mai eficient spațiul de lucru. Zonele focale, cum ar fi insula de bucătărie sau locul pentru luat masa, ar trebui să beneficieze de lumină provenită de la lustră. Îți recomandăm mai jos un model potrivit unei bucătării amenajate într-un stil industrial, datorită designului și finisajelor din lemn și metal. Lustra  Eglo Townshend, disponibilă în portofoliul GQS German Quality îmbină inovația cu nostalgia unei alte epoci.

Idei de iluminare dormitor

În mod ideal, dormitoarele au o sursă de lumină principală, în centrul camerei și veioze pe noptiere și comode. Pentru lumina principală îți recomandăm să te orientezi către o plafonieră. Dacă nu știi de unde să achiziționezi plafoniere LED moderne, îți recomandăm germanquality.ro. Dacă ai optat pentru o amenajare descrisă de lux și eleganță, plafoniera Eglo Principe este modelul ideal datorită finisajelor cromatice și abajurului din cristal.

Lumina este extrem de importantă în orice locuință, tocmai de aceea trebuie să te orientezi către corpuri de iluminat de calitate, precum cele de pe germanquality.ro. Ai la dispoziție o multitudine de variante, dintre care poți alege modelul perfect, în funcție de locul în care va fi integrată și de stilul de amenajare a locuinței.Lasă un răspuns

Site creat de