Social & Cultura

Alegerea de băuturi pentru nuntă: cum şi de ce

Alegerea de bauturi pentru nunta: cum si de ce

Seara nuntii reprezinta un moment important, insa, pe cat de special este un astfel de eveniment in viata de cuplu, pe atat de multe batai de cap poate da pe parcursul organizarii sale. Locatie, meniuri, muzica si multe alte aspecte de care trebuie sa te preocupi pentru planificarea unei seri minunate, care sa ramana in amintirea tuturor celor prezenti. Calcularea necesarului de bauturi este, in cazul multor insuratei, un lucru de care acestia isi fac griji.

Nu toata lumea isi permite sa risipeasca bani pe bauturi care oricum vor ramane nedeschise pana la finalul evenimentului. Bineinteles, exista si riscul ca toata bautura cumparata sa se termine cu mult inainte de terminarea serii, ceea ce nu ar fi, de asemenea, un scenariu prea bun. Aceste riscuri pot fi evitate daca te informezi din timp si incerci sa afli ce greseli au facut altii inaintea ta, tocmai pentru a nu le repeta si tu.

  1. Prea multa sampanie strica

Se pare ca ciocnirea paharelor cu sampanie impreuna cu invitatii poate fi o risipa, de fapt. In general, sampania ramane in pahare fara a fi atinsa de catre acestia, pentru ca gusturile oamenilor in ceea ce priveste aceasta bautura fina pot sa difere. Un fel de sampanie care poate pentru unii are un gust perfect, pentru altii poate fi prea acrisoara sau dulce. Este imposibil sa ii multumesti pe toti. De aceea, daca iti doresti neaparat sa ciocnesti un pahar impreuna cu invitatii, poti sa inlocuiesti sampania scumpa cu un vin spumant mai accesibil. Daca vrei sa te revansezi pentru acest lucru, umple barul cu sticle din vinul tau preferat, fie el rosu sau alb.

  1. Bauturi asezate pe mese? Nu sunt neaparat o solutie

Nimanui nu ii plac cozile de la bar, dar ar trebui sa stii ca solutia care sa elimine timpul de asteptare nu o reprezinta bauturile puse la dispozitie pe mese. Acest lucru nu este tocmai estetic din punct de vedere al prezentarii, iar sticlele puse pe masa iti vor incomoda invitatii. De asemenea, exista riscul ca un nuntas mai neatent sa verse o sticla si astfel sa strice aranjamentul de pe masa sau, chiar mai rau, sa pateze rochia vreunei domnisoare. Incearca sa amenajezi cel putin doua zone din care se pot comanda bauturi. Astfel, elimini situatiile in care invitatii ar trebui sa astepte prea mult pana sa fie serviti de barman si, totodata, te asiguri ca nu se consuma prea mult intr-un timp prea scurt.

  1. Ia in considerare si sezonul

Toamna si primavara sunt anotimpurile preferate de multi pentru organizarea nuntii de vis. Insa, daca alegi sa iti faci nunta intr-unul dintre aceste doua sezoane, ar trebui sa stii ca ele sunt si perioadele cu vremea cea mai instabila. Schimbarile bruste de temperatura trebuiesc luate in calcul atunci cand se intocmeste lista de cumparaturi, pentru ca multe persoane prefera sa consume bauturi care se potrivesc cu vremea de afara. Te poti gandi la doua tipuri de bauturi, una pentru vreme calduroasa si cealalta pentru o zi mai friguroasa, iar decizia finala sa o iei cu cateva zile inainte de nunta.

Oricat de multe planificari ai face, trebuie sa iti amintesti ca aproape niciodata lucrurile nu merg conform planului. Cand vine vorba de bauturi, alegerea se face, in primul rand, in functie de gustul mirilor. Pana la urma, ei sunt vedetele unei astfel de seri.



Lasă un răspuns

Site creat de