Social & Cultura

Alegerea jaluzelelor verticale. Ce trebuie să știi înainte să le cumperi

jaluzele verticale

Jaluzelele verticale sunt utilizate cu succes în amenajarea locuințelor, nu doar pentru că sunt o soluție de protecție solară și intimitate, ci și în scop decorativ. Sunt moderne, versatile, ușor de întreținut și aduc armonie în casă. Însă cum găsești modelul de jaluzele potrivit, care să satisfacă toate cerințele? 

Citește în continuare ce trebuie să știi înainte să cumperi jaluzele verticale și cum să alegi modelul ideal. 

  1. Stabilește bugetul pentru jaluzelele verticale

Înainte de a comanda un model de jaluzele verticale, stabilește un buget pe care ești dispus să îl aloci. Suma totală depinde de mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare de la început. Nu doar numărul camerelor în care vrei să pui jaluzele și dimensiunea ferestrelor vor conta, ci și țesăturile din care sunt confecționate și gradul de opacitate. Cu cât modelul este mai deosebit, cu atât va crește și prețul. 

Dacă nu te încadrezi în bugetul inițial și nici nu dorești să îl suplimentezi, mai poți să faci mici ajustări în planul de amenajare (tip de model, de țesătură, etc). Iar în cazul în care firma nu oferă montaj gratuit și vrei să faci economii, poți învăța cum să îți montezi singur jaluzelele.

  1. Fii atent la calitatea jaluzelelor verticale!

Verifică cu atenție garnișa superioară și asigură-te că nu prezintă denivelări și alte defecte. Pentru o bună susținere, această piesă trebuie să fie realizată dintr-un material de calitate, rezistent în timp la uzura zilnică. Altă piesă care necesită o atentă verificare este firul sau șnurul cu bile. Acesta trebuie să funcționeze liber, fără să fie necesară depunerea unui efort suplimentar. 

Adevăratul test care îți va demonstra că ai ales jaluzele verticale de calitate este după montaj. Atunci vei putea să verifici sistemul de rotire a lamelelor, garnișa și alte detalii care fac ca întregul sistem să funcționeze fără probleme. 

  1. Alege culoarea jaluzelelor cu atenție

Nici detaliile cromatice nu sunt de neglijat atunci când te hotărăști să cumperi jaluzele verticale. Ține cont că aceste piese trebuie să se integreze în decorul camerei. Dacă încă nu ai amenajat tot spațiul și nu știi exact ce schimbări se vor mai petrece, investește în jaluzele în nuanțe neutre. 

Jaluzelele în nuanțe deschise fac spațiul să pară mai mare, lasă mai multă lumină să pătrundă și oferă o notă mai relaxantă. Acestea sunt potrivite mai mult pentru bucătărie și living. Pot fi folosite și în dormitor, însă numai dacă obișnuiești să te trezești devreme. În dormitoare sunt mai potrivite jaluzelele în nuanțe închise fiindcă nu lasă soarele să pătrundă în încăpere. Însă au și un dezavantaj –  praful va fi mai ușor de observat decât pe cele deschise, astfel că vor necesita o curățare frecventă. Iar jaluzelele cu imprimeuri haioase dau o notă jucăușă și sunt potrivite pentru camerele copiilor. 

  1. Gândește-te la necesarul de lumină de care ai nevoie

Alege modelul de jaluzele potrivit pentru tine în funcție de câtă lumină ai nevoie în cameră. Poți opta pentru modele transparente, semitransparente, opace ori tip black-out, care blochează complet pătrunderea luminii. 

Consultă gama completă de jaluzele verticale pe rtm-jaluzele.ro, unde transportul, măsurătorile și montajul sunt gratuite pentru Cluj.

  1. Nu neglija tipul de prindere al jaluzelelor

Înainte de a cumpăra un model de jaluzele interioare, trebuie să ai în vedere că există câteva tipuri de prindere care necesită măsurători diferite. Acestea pot fi prinse direct din tavan, pe perete ori în glaf. Mai trebuie luate în calcul și țevile, mânerele de geam, robineții de calorifere și alte obstacole. Însă poți scăpa cu ușurință de aceste bătăi de cap dacă apelezi la o firmă care îți asigură servicii complete. 

Dacă încă nu te-ai hotărât ce jaluzele verticale ți se potrivesc, ia legătura cu o firmă de specialitate pentru a primi consultanță detaliată. 

Fotografie creată de Daan Stevens, de la PexelsLasă un răspuns

Site creat de