Din Oras, Uncategorized

Alerg pentru Spitalul Copiilor – actiune umanitara pentru copiii bolnavi de cancer la Cluj

alerg pentru spitalul copiilor

Sambata, 10 octombrie, de la ora 09:00, in Parcul Central are loc evenimentul caritabul „Alerg pentru Spitalul Copiilor”. Participarea presupune donarea sumei de minim 1 leu, iar banii vor fi directionati spre construirea primului centru medical independent de oncologie si hematologie pediatrica din Romania.
Evenimentul Alerg pentru Spitalul Copiilor a luat nastere la Bucuresti in aprilie, iar din data de 9 mai a fost organizat si la Cluj in prima sambata din fiecare luna. Pe 10 octombrie la ora 09:00 in Parcul Central va avea loc a sasea editie in orasul nostru si vom alerga alaturi de alte 16 orase (Bârlad, Baia Mare, Bacău, Brăila, Brașov, București, Craiova, Constanța, Galați, Iași, Moinești, Ploiești, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara si Vaslui).

La Cluj alergarea este una simbolica, scopul evenimentului este strangerea de fonduri pentru spital si promovarea proiectului.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1629146270707537/

Ne-am propus sa construim primul centru medical independent de oncologie si hematologie pediatrica din Romania. Si pentru asta avem nevoie de 80.000.000 RON. Pare mult la prima vedere, dar ar insemna ca fiecare roman care traieste in aceasta tara sa doneze 1 leu o data la 9 luni sau 4 lei in total (pentru ca noi vrem sa strangem acesti bani in 3 ani). Spitalul va fi detinut si operat de o fundatie. Si, foarte important: ne dorim sa construim acest centru fara a solicita sau primi vreun ban de la Statul Roman. Adica doar din donatii si sponsorizari oferite de persoane fizice si juridice private, romane sau straine, fonduri europene sau de alt gen. Dar nu bani publici romanesti.

Ne dorim ca acest spital sa fie construit de noi TOTI pentru copiii nostri. El va avea 50 de paturi, 2 sali de operatie complet echipate, sectie de radioterapie si sectie de transplant medular.

Din cei 80.000.000 RON necesari pentru construirea spitalului primii 200.000 s-au strans. Au avut loc diverse evenimente pentru promovarea campaniei, cum ar fi: „Pedalam pentru Spitalul Copiilor”, „Donez cat cantaresc”, 2000 pentru 1 (in cadrul caruia s-au strans monede, in septembrie s-au strans din donatii 782,4 kg de monede), insa cel mai reprezentativ este Alerg pentru Spitalul Copiilor.

Daca nu reusiti sa ajungeti la eveniment donatiile se pot face prin transfer bancar, transfer de bani prin Paypal sau donatii cu cardul.( Mai multe detalii gasesti aici: http://www.1leu.org/donate/ )

<<Dă-mi 1 leu, te rog! Ca să construiesc un spital pentru copii!>> este sloganul care a prins deja viață, care prinde putere și căruia sper sa i se alătură tot mai multe persoane.

Daca te impiedici adeseori de maruntisul primit rest sau daca doresti sa faci o fapta buna, te invit cu drag, sâmbătă, 10 octombrie, la ora 9.00, în Parcul Central Simion Barnutiu, la fantana arteziana din fata Cazinoului, sa alergam (sau doar sa socializam!) pentru spitalul de copii! Ce zici, imi daui 1 leu pentru spitalul de copii?” au anuntat organizatorii actiunii.Lasă un răspuns

Site creat de