Din Zona

Alertă meteo. Cod galben de ploi şi vreme rece pentru Cluj

dark 1850684 1280

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au emis două avertizări de precipitaţii abundente şi răcire accentuată a vremii, ca urmare a unui ciclon trans-balcanic care va traversa România în următoarele zile. Capitala şi 23 de judeţe se află sub cod galben de miercuri, ora 16.00, până mâine, joi, ora 9.00.

În intervalul menţionat, în zona de munte, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, Transilvaniei şi a Maramureşului şi în nordul Olteniei şi al Dobrogei, vor fi precipitaţii abundente. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp, iar pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, se vor cumula 50…60 l/mp.

La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă, iar local în Moldova, Transilvania şi Maramureş şi trecător în zona deluroasă din sud, precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Temperaturile în această perioadă, în medie, vor fi cuprinse 3 şi 12 grade, când ar trebui să avem între 14 şi 21 de grade Celsius. Noaptea de vineri spre sâmbătă va fi cea mai rece, cu temperaturi negative în jumătatea de nord a ţării, dar şi în sud, cu valori în depresiuni care vor scădea până la -8 grade Celsius, dacă nu chiar şi mai puţin. Acest ciclon s-a generat în Europa Centrală, a coborât spre Mediterană, iar în următoarele zile va traversa balcanii şi va ajunge în bazinul Mării Negre. În plus, o masă de aer foarte rece, de origine arctică, a ajuns peste partea central-nordică a continentului şi va fi trasă în următoarele zile de acest ciclon spre sud-estul continentului„, a mai precizat meteorologul ANM.Lasă un răspuns

Site creat de