Din Oras

Alertă pe aeroportul din Cluj: o stewardesă, suspectă de infecţie cu coronavirus

coronavirus cluj

Alertă, după ce o stewardesă din România a intrat în contact cu două persoane care au fost infectate cu noul coronavirus.

Avionul în care se află femeia a aterizat pe aeroportul din Cluj.

Aeronava se deplasa pe direcția Varșovia-Cluj.

Toți pasagerii care se aflau în avion au fost verificați.

Persoana respectivă a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat corespondentului MEDIAFAX că femeia din cursa de la Varşovia a fost transportată preventiv la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Prefectul a adăugat că nu e vorba despre o stewardesă, ci despre o pasageră din avion. „Este o pasageră, nu prezintă simptome specifice, dar pentru siguranţă s-a decis să fie transportată la spital. S-au luat datele de contact de la toţi pasagerii şi li s-a recomandat ca 14 zile să poarte mască respiratorie”, a spus Abrudean.

Medicii clujeni au recoltat sânge de la persoana suspectă de infecţie cu coronavirus. Probele au fost trimise la Institutul „Matei Balş” pentru a fi analizate.

Urmează ca suspiciunea să fie confirmată sau infirmată.

Se pare că stewardesa a intrat în contact cu alţi colegi în oraşul Ho Chi Min din Vietnam. Aceştia ar fi fost infectati cu noul tip de coronavirus.

ACTUALIZARE: „In cursul zilei de astazi, 28.01.2020, pe aeroportul din Cluj Napoca, din cursa Varsovia-Cluj-Napoca, a fost preluata o  persoana care a anuntat anterior ca este posibil sa fi venit in contact cu o persoana cu suspiciune de infectie cu nCoV 2019 ( coronavirus). A fost alertat aeroportul si conform procedurii aeronava a fost garata. Medicul epidemiolog din Directia de Sanatate Publica a jud. Cluj a efectuat ancheta epidemiologica conform procedurilor.

In urma anchetei, s-a decis, ca masura profilactica (persoana este asimptomatica), izolarea in Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, pentru o perioada de pana la 14 zile si prelevarea de probe conform metodologiei.

In urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase, medicii specialisti considera putin probabil ca persoana sa fie infectata cu nCoV.

Pentru pasagerii din aeronava (in numar de 57) s-a intocmit o evidenta cu datele acestora pentru a putea fi contactati si monitorizati. Totodata, acestia au primit informatii cu privire la simptomatologia bolii si le-a fost recomandat ca, in cazul aparitiei  unor simptome, sa se adreseze serviciului de urgenta 112 in vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj -Napoca„, se arată într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj.

foto: Mediafax

Aeroportul Internaţional Cluj a luat primele măsuri în ceea ce privește noul tip de coronavirusLasă un răspuns

Site creat de