Social & Cultura

Am testat noi ca să nu greșești tu. Ce să nu speli în mașină niciodată  

Cluju Ce sa nu speli in masina de spalat

Dacă ți-ai luat mașină de spălat rufe, probabil că abia aștepți să o testezi cu tot ce găsești textil prin casă. Dar doar pentru că intră în tambur, nu înseamnă că ar trebui să apeși pe START. Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de mașina ta și să nu arunci la gunoi ce scoți din ea, e bine să treci prin lista de mai jos. Iar dacă ai dat-o deja în bară, găsești oricând o mașină nouă în rate de la Flanco.

Perne cu memorie

Chiar și cu toate husele și fețele de pernă din lume, perna trebuie și ea igienizată din când în când. Dar perna cu memorie, pe cât de bine îți susține capul în timpul somnului, pe atât de inutilă va deveni după o tură prin mașina de spălat. Poate că există astfel de perne care se laudă cu spălare automată pe etichete. Dar, în general, spuma din compoziție nu rezistă la centrifugare, indiferent ce promite programul delicat al mașinii tale.

Pete inflamabile

Păi, stai puțin. Mașina nu e făcută să scoată pete, veți întreba pe bună dreptate? Ba da, dar nu toate petele sunt la fel. Cele de benzină, ulei de motor, produse puternic alcoolice sunt destul de periculoase pentru mașina ta și pentru toată instalația din casă. Nu intrăm în discuția despre cum ajungi în posesia unor astfel de pete. Dar dacă se întâmplă, varianta cea mai sigură e să folosești un spray special pe zona afectată, apoi să speli hainele de mână.

Teniși de alergare

Este o întreagă dezbaterea despre încălțăminte spălată în mașină. Unii zic că da, alții zic că nu. În general, depinde de modelul mașinii. Dacă mașina de spălat are funcție specială pentru teniși, nu e nicio problemă. Cu o singură excepție: tenișii pentru alergat din material sensibil. Aceștia nu prezintă riscuri pentru mașină, dar au tendința de a ieși cu 2 numere mai mici după spălare. Verifică eticheta sau instrucțiunile producătorului înainte.

Pilote mari

Întrebarea aici este cât de mare este o pilotă mare. Sau, și mai precis, cât de grea e. Chiar dacă încape în tambur, o pilotă tradițional ardelenască, să zicem, ar depăși garantat limita de greutate a unei mașini de spălat casnice. Ceea ce înseamnă trei scenarii: ori se oprește mașina înainte să intre centrifugarea, ori se strică, ori scoți pilota la fel de murdară și udă leoarcă pe deasupra. Dacă lenjeria de pat nu pun probleme unei mașini de spălat, pilotele ar trebui lăsate pentru curățătorii.

Păr de animale

Probabil că tricoul pe care a stat pisica ta va ieși cât de cât curat din mașina de spălat. Dar te-ai întrebat unde se duce tot părul ăla? Dacă nu se transferă pe alte articole de îmbrăcăminte în timpul spălării, cel mai probabil ajunge să înfunde scurgerile mașinii sau, în cel mai bun caz, rămâne blocat undeva pe circuit. Cum o rezolvi? Cu tradiționala rolă de scame. Aduni cea mai mare parte din păr de pe haine și apoi le bagi la spălat, dacă mai e nevoie.

Cu toate astea, și mașinile de spălat evoluează într-un ritm alert. Și e posibil ca unele lucruri de pe această listă să fie incluse în programele mașinilor din viitor. De aceea, când vine vremea s-o schimbi, e important să cumperi una de cea mai nouă generație, chiar dacă e ceva mai scumpă. Pentru asta există carduri de credit, cum este CardAvantaj, care te ajută să împarți cheltuielile mari în rate fără dobândă*.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.



Lasă un răspuns

Site creat de