Politic

Ambasadorul Republicii Macedonia a efectuat o vizită la Consiliul Judeţean Cluj

e5de3f8d 888f 4891 9c86 8af6f51c6bdf

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István, a primit marţi, 19 iulie 2016, vizita unei delegaţii a Ambasadei Republicii Macedonia, condusă de Excelenţa Sa, domnul Pande Lazarevski, Ambasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti, care a fost însoţit de către doamna Luminiţa Silaghi-Dumitrescu, Consul Onorific al Republicii Macedonia în Cluj-Napoca.

În cadrul întâlnirii, în vederea extinderii relaţiilor de cooperare bilaterală în multiple domenii de interes, pentru atragerea de investitori macedoneni şi, respectiv, intensificarea colaborării şi a schimburilor comerciale, oaspeţilor străini le-a fost prezentat atât potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj, cât şi cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul Consiliului Judeţean Cluj. În acest context, o atenţie deosebită a fost acordată Parcurilor Industriale administrate de Consiliul Judeţean, prin intermediul S.C. TETAROM S.A. şi facilităţilor pe care acestea le oferă potenţialilor investitori, proiectelor de modernizare şi extindere a Aeroportului Internaţional ,,Avram Iancu” Cluj, precum şi rolului benefic pe care aceste proiecte le au în ceea ce priveşte încurajarea schimburilor economice şi dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări.

Tot din dorinţa de a pleda cauza judeţului şi de a convinge oficialii macedonean de avantajele pe care Clujul le are din punct de vedere investiţional, pe parcursul întâlnirii, domnul Vákár István a menţionat faptul că acest judeţ găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al ţării, o forţă de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine, precum şi o resursă umană calificată, profesionalizată şi experimentată, toate aceste particularităţi creând premisele optime pentru atragerea investitorilor şi a turiştilor macedoneni.

,,Este lăudabil că avem un Consul Onorific al Republicii Macedonia în Cluj-Napoca, în persoana doamnei Luminiţa Silaghi-Dumitrescu, un academician cu o reputaţie atât de puternică, şi doresc să o felicit, pe această cale, pentru noua funcţie, asigurând-o de întreaga deschidere a Consiliului Judeţean Cluj în vederea extinderii relaţiilor de cooperare. Dat fiind faptul că judeţul Cluj este a doua capitală a României, iar stabilirea unor relaţii de politică externă este foarte importantă, forul administrativ judeţean este interesat să creeze şi să pună bazele unor proiecte de dezvoltare de interes comun în domeniul IT, artistic, cultural şi cel al serviciilor. Procentul de peste 25% din locuitorii municipiului reprezentat de către studenţi poate constitui un important imbold pentru intensificarea relaţiilor de colaborare în domeniul universitar, iar faptul că Clujul dispune de o piaţă în continuă creştere, atât în ceea ce priveşte crearea unor oameni bine pregătiţi, capabili să aducă plus valoare judeţului nostru, cât şi crearea unei forţe de muncă înalt calificată, poate reprezenta principalul atu în decizia agenţilor economici macedoneni de a investi în Cluj”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István.

Vizita ambasadorului macedonean în judeţul Cluj este prilejuită de inaugurarea Consulatului onorific al Macedoniei în Cluj-Napoca, precum şi de numirea doamnei prof. dr. Luminiţa Silaghi – Dumitrescu ca şi Consul Onorific la Cluj – Napoca, obiectivele principale urmărite prin noua investitură fiind acelea de a crea o punte de legătură între cele două ţări şi de a consolida cooperarea şi schimburile dintre România şi Republica Macedonia.Lasă un răspuns

Site creat de