Din Oras

Amplă acţiune a Poliţiei Locale în Piaţa Mărăşti. 15 agenţi economici funcţionau fără acordul Primăriei Cluj-Napoca (FOTO)

actiune politisti marasti 2

În data de 02.11.2016, între orele 11,00 – 13,00, 24 poliţişti locali din cadrul serviciilor: Inspecţie comercială, Control urbanism şi disciplina în construcţii, Control protecţia mediului, Ordine şi siguranţă publică şi Control Trafic Rutier, în colaborare cu  Secţia 2 Poliţie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Avram Iancu” al judeţului Cluj au desfăşurat o amplă acţiune de verificări în Piaţa agroalimentară Mărăşti şi pe domeniul public din imediata vecinătate.

Constatări şi măsuri:

Din punct de vedere comercial:

Au fost verificaţi  32 de agenţi economici.

Pentru funcţionarea fără deţinerea acordurilor de funcţionare eliberate de Primăria municipiului Cluj-Napoca au fost încheiate 15 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 6.000 lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 99/2000 republicată. În toate cele 15 cazuri s-a dispus ca şi măsură complementară suspendarea activităţilor până la data autorizării.

Pe linie de control urbanism şi disciplină în construcţii:

Din punct de vedere al legalităţii lucrărilor de construcţii şi a amplasării mijloacelor publicitare conform Legii nr. 50/1991 republicată şi actualizată:

  • au fost verificate 11 societăţi comerciale, din care 3 societăţi au prezentat autorizaţii de construire pentru mijloacele publicitare amplasate, iar în 8 situaţii se vor întocmi procese-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în baza Legii nr. 50/1991 republicată şi actualizată, pentru lipsa autorizaţiilor de construire.

Pe linie de ordine, siguranţă publică şi control trafic rutier:

Pentru staţionări şi opriri neregulamentare au fost încheiate 12 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 1.200 lei, conform prevederilor H.C.L. nr. 61/2014, 7 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 875 lei, aplicându-se 13 puncte de penalizare conducătorilor auto, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 republicată.

De asemenea, a fost încheiat un proces-verbal de constatare a contravenţiei, în valoare de 50 lei, pentru cerşetorie, conform prevederilor H.C.L. nr. 422/1999.

Astfel de verificări vor continua și în perioada următoare.Lasă un răspuns

Site creat de