Social & Cultura, Uncategorized

Andrei Pleșu a susținut, la Cluj-Napoca, conferința cu tema "Problema Răului"

andrei plesu cluj

In această seară, cu începere de la ora 19:00, sala „Auditorium Maximum” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a fost arhiplină cu prilejul conferinței susținute de Andrei Pleșu, pe tema „Problemei Răului”. Peste 1.000 de persoane au luat parte la evenimentul organizat de Asociația Edictum Dei.

Filosoful Andrei Pleșu a prezentat șapte soluții cu privire la existența Răului (estetică, didactică, preventivă, a liberului arbitru, a iluzoriului, a posibilului, a tainei), fiecare foarte bine documentate și explicate din când în când cu ironie fină, care a smuls ropote de aplauze.

Conferențiarul a vorbit și despre echilibrul Divinității, despre bunătate și atotputernicie, despre tendința omului de a fi exigent doar cu cei din jur și totodată foarte îngăduitor cu sine însuși.

Reflexul curent e să legăm în mod masiv păcatul de problema corpului. Păcătuim cu corpul, corpul e de vină! Nu că trupul nostru este inocent, dar dacă e să fie, din toată alcătuirea noastră e cel mai inocent. Dacă nu îl manevrază sufletul, imaginația, idelile, contextele, el este plicticos mai degrabă. Rezolvă lucruri și își vede de treabă. În Efeseni 6,12 se spune limpede: Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva domniilor, împotriva stăpânirilor, a stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăților răspândite în văzduhuri (…) Orgoliul atrage după sine totul. Există diavolul savant, agitator, talentat, diavolul care înseamnă o manipulare abuzivă a frumuseții, există diavolul puterii – vorbește Pavel în Corinteni despre asta„, a spus, printre altele, Andrei Pleșu.

Spectatorii, majoritatea tineri, au avut posibilitatea, la finalul prelegerii, să adreseze întrebări diverse conferențiatului.

photo credit: Andrea Pászti0 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de