De Vazut, Important

Animalele refugiaţilor din Ucraina au primit îngrijiri medicale la USAMV Cluj

Animalele refugiaţilor din Ucraina au primit îngrijiri medicale la USAMV Cluj

Persoane refugiate din Ucraina și aflate în tranzit în Cluj-Napoca au primit sprijin din partea USAMV Cluj și pentru animalele lor de companie.

Astfel, o echipă medicală de la Clinica de Urgenţă, FMV Cluj-Napoca, coordonată de dr. Andrei Răzvan Codea, s-a ocupat de investigațiile de specialitate.

”Pisicile și cățeii care au venit la noi au avut parte de investigații paraclinice (analize de sânge), chiar și un consult cardiologic la un cățel cu probleme cardiace. La prezentare, animalele erau conștiente, normoterme, eupnemice, moderat deshidratate, dar și agitate, speriate.

Le-am asigurat mâncare mai departe, pentru pentru pensiunea unde erau cazate, dar și litiere cu nisip, castroane și toate cele necesare. Ulterior, animalele au fost programate pentru vaccinare antirabică, deparazitare internă și microcipare.

Toate animalele au primit pașaport și instrucțiuni privind formalitățile de călătorie mai departe, în Europa”, a precizat coordonatorul Clinicii de Urgență.

Mulțumiri întregii echipe medicale, dar și Clinicilor veterinare private care au sprijinit cu entuziasm acțiunile de vaccinare, deparazitare și eliberarea de pașapoarte pentru toate animalele”, se arata într-o informare transmisă de USAMV Cluj.

animale ingrijite refugiati
Animalele refugiaţilor din Ucraina au primit îngrijiri medicale la USAMV Cluj 3


Lasă un răspuns

Site creat de