Din Zona, Important

ANM: Cod GALBEN de ger în întreaga ţară! Temperaturile vor ajunge şi la -25 grade

ger frig iarna

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că pentru următoarele zile gerul va pune stăpânire la nivelul întregii țări.

În intervalul 07 – 09 ianuarie, vremea va fi geroasă, ANM instituind Codul galben de ger.

În intervalul menţionat, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare.

În cursul zilei de luni, 9 ianuarie, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

De asemenea, în intervalul 07 ianuarie, orele 10,00 – 08 ianuarie, orele 22,00, vor fi intensificări ale vântului, zăpada fiind spulberată și troienită. 

În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h şi, pe arii restrânse, 70…75 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

În special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (07/08 ianuarie) şi pe parcursul zilei de duminică (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului.Lasă un răspuns

Site creat de