Din Zona

ANM: COD GALBEN de ploi şi furtuni

furtuduna grindina cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o atenționare meteorologică COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă și pentru județul Cluj.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 iunie, ora 10:00 – 28 iunie, ora 10:00, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.    

Administrația Națională de Meteorologie mai anunță că instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi, 28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării.

Cod-galben-ploi-Cluj iunie 2016

Astăzi, 26 iunie, vremea se va menţine călduroasă în majoritatea regiunilor, iar mâine, 27 iunie, în jumătatea de sud-est a teritoriului. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unităţi.Lasă un răspuns

Site creat de