Sport, Important

Anna Blinkova e noua campioană a turneului de tenis Transylvania Open

Anna Blinkova e noua campioană a turneului de tenis Transylvania Open

Anna Blinkova e noua campioană a turneului de la Transylvania Open, după o victorie în trei seturi în fața italiencei Jasmine Paolini. A fost 6-2, 3-6, 6-2 pentru Blinkova, care a câștigat la Cluj 7 meciuri consecutive și a eliminat trei favorite: pe Lesia Tsurenko, Anhelina Kalinina și Anastasia Potapova.

Totodată, Anna Blinkova câștigă primul titlu WTA din carieră. Iar succesul ei vine într-o perioadă în care Anna încearcă să revină în clasament, după un sezon 2021 complicat de accidentări.

Dincolo, Jasmine Paolini, învinsa frumoasa finală de duminică, rămâne cu câteva victorii grozave de la Cluj: a trecut de Marta Kostyuk, de Dayana Yastremska, Jule Niemeier și Xiyu Wang – jucătoare extraordinare, despre care vom mai auzi și scrie.

Un turneu special precum Transylvania Open are, până la urmă, o câștigătoare cu o poveste specială: o junioară de excepție (finalistă la Wimbledon, fost număr 3 mondial) ajunsă la 24 de ani câștigă primul său trofeu WTA, venind din calificări, după o perioadă tulbure și cu multe accidentări.Site creat de