De Vazut

Antalya: locația perfectă de vacanță, de la mic la mare

Antalya: locația perfectă de vacanță

Cufundată în lanțurile muntoase înalte, Antalya ispitește cu vederi pitorești, plaje albe și hoteluri excelente. În acest ținut minunat, vei experimenta o relaxare fericită și vei găsi monumente fascinante, cum ar fi Turnul Hidirlik sau Poarta lui Hadrian.

Antalya este un loc plin de obiective turistice care vor satisface cele mai exigente gusturi. Orașul este plin de hoteluri de lux, restaurante delicioase, taverne pline de viață și parcuri acvatice excelente. Vacanțele în acest loc minunat sunt o opțiune ideală pentru iubitorii de plajă, entuziaștii sporturilor nautice, familiile cu copii, iubitorii de muzică bună și pasionații de turism.

Antalya pentru o vacanță

Vacanța în Antalya este o mare aventură care te va duce în cele mai vechi timpuri. Ascunzând comori antice, orașul vechi îi va face pe pasionații de istorie să tremure, iar arhitectura otomană te va face să te simți ca într-o altă lume. Pe lângă monumentele antice, există cartiere moderne cu hoteluri de primă clasă, care oferă turiștilor o mulțime de atracții. Nu poți uita de plajele fenomenale de pe Riviera Turcească, inclusiv de plaja Cleopatra, unde, conform legendei, celebra regină obișnuia să se scalde.

Marea albastră, plajele întinse și promenadele pline de viață vor face ca vacanțele last minute Antalya să devină realitate pentru o călătorie de neuitat. Cu toate acestea, nu numai iubitorii de plajă și de excursii se vor simți extraordinar aici. Antalya este, de asemenea, un loc prietenos pentru familiile cu copii și o Mecca pentru pasionații de activitate fizică și petreceri, care vor găsi aici cele mai bune cluburi de muzică.

Ce merită să vezi în Antalya?

Antalya este o combinație de natură fabulos de frumoasă cu clădiri inovatoare și monumente antice. Dacă visezi la vacanțe de lux, trebuie să mergi absolut la Lara – cea mai modernă stațiune plină de hoteluri de cinci stele de renume mondial. Vederea frumoasei plaje largi și apropierea de restaurante, magazine și taverne sunt doar câteva dintre atracțiile pe care le poți găsi aici.

Orașul este renumit pentru cartierul istoric Kaleiçi , format din clădiri otomane, ruine antice și străzi fermecătoare și întortocheate. Vei găsi acolo fascinantul Yivli Minare , adică minaretul de la începutul secolului al XIII-lea, Poarta lui Hadrian sau fabulosul port roman. Merită, de asemenea, să vizitezi mănăstirea dervișilor care se învârt – Mevlevi Tekke și mormintele Zincirkîran și Mehmed Pașa.

Antalya este, de asemenea, un punct de plecare excelent pentru călătoriile opționale. Așadar, poți admira minunile naturale situate în zonă, precum: cascadele Kurșunlu și Manavgat  sau peștera Kocain Magarași și orașele unice.

Fanii istoriei vor vizita cu siguranță Side – un oraș pitoresc datând din secolul al VII-lea î.Hr., renumit pentru teatrul său roman, basilica bizantină și templele lui Apollo și Atena. Alte locuri unice sunt: Capadocia , Termessos , Aspendos , Perge și Sillyon.

Photo by Oğuzhan Çoban from PexelsLasă un răspuns

Site creat de