Social & Cultura

Aparat pentru depistarea afecțiunilor mamare, în valoare de 500.000 de lei, la Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca

aparat afectiuni mamare la spitalul cf cluj

500.000 de lei au fost alocați pentru dotarea Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca cu un echipament medical ultramodern: o instalație radiologică digitală de mamografie.

În prezent, se află în plină derulare procedura de achiziție publică a aparatului care va intra în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

Necesitatea acestei investiții este justificată de faptul că instalația radiologică convențională de mamografie cu sistem de detecție ecran-film care există în prezent în cadrul Laboratorului și care deservește toate secțiile spitalului, răspunzând atât pentru solicitările interne cât și pentru pacienții cu bilet de trimitere, este veche și prezintă un grad avansat de uzură.

Totodată, utilitatea instalației radiologice digitale de mamografie cu tomosinteză ce urmează a fi achiziționată este cu atât mai mare cu cât aceasta va contribui la crearea condițiilor optime de desfășurare a actului medical și va putea răspunde numeroaselor solicitări provenite de la pacienții oncologici care necesită o imagistică de înaltă calitate.

Nu în ultimul rând, printre avantajele achiziționării instalației radiologice digitale de mamografie se numără atât calitatea superioară a imaginilor radiologice digitale, cât și participarea la programele de screening mamar în care nu se acceptă mamografe convenționale.Lasă un răspuns

Site creat de