Din Oras

Apartamente de vânzare în Cluj – Cunoști clauzele abuzive în intermedierea imobiliară?

Apartamente de vânzare în Cluj – Cunoști clauzele abuzive în intermedierea imobiliară?

Apartamente de vânzare în Cluj se caută tot mai mult în ultimii ani. Este un oraș în continuă dezvoltare. Din nefericire, există și o sumedenie de clauze abuzive în contractele care îi vizează pe cei care doresc să cumpere apartamente de vânzare în Cluj sau în alte regiuni ale țării.

Mulți dintre cei care sunt în căutare de apartamente de vânzare în Cluj și nu numai se bazează pe credite bancare și pe agenții imobiliare. Numai că tocmai de aici pot avea cele mai neplăcute surprize pe termen lung. Și asta pentru că există o serie de clauze abuzive în contracte sau chiar contracte necorespunzătoare.

Ce este clauza abuzivă?

Potrivit legislației în vigoare, o clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăși sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului și contrar cerințelor bunei-credințe, un dezechilibru semnificativ între drepturile și obligațiile părților. Clauza contractuală este considerată ca nefiind direct negociată atunci când a fost stabilită fără a da consumatorului posibilitatea de a o influența. Pentru ca o clauză sa fie considerată abuzivă, este necesar să apară și alte condiții.

Riscuri pentru cei care vor apartamente de vânzare în Cluj și în țară

Cei care doresc apartamente de vânzare în Cluj și în restul țării ar trebui să fie foarte atenți. Pe lângă comisioanele băncilor, în cazul unui credit pentru cumpărarea unui imobil, și unele agenții imobiliare au contracte necorespunzătoare. Și conțin dezavantaje. Mai exact, unele contracte nu respectă cerințele legale prin lipsa unor proceduri obligatorii, informări sau prin clauze abuzive. Spre exemplu, legislația în vigoare prevede informarea în scris a consumatorului pentru serviciile de intermediere imobiliară. Și informarea corectă, completă și precisă trebuie să apară încă din faza de precontract. Aceasta trebuie să conțină prețurile practicate, deficiențele și alte inconveniente cunoscute, nivelul comisionului, situația juridică a imobilului, suma estimativă a cheltuielilor totale ce urmează a fi suportate de cumpărător. Pentru cei care doresc să cumpere apartamente de vânzare în Cluj și în țară, contractele de intermediere imobiliară trebuie să conțină în plus și caracteristicile generale ale imobilului, incluzând nivelul de finisare, dimensiuni, vechime şi poziţionarea faţă de punctele cardinale, dar și tarifele pentru serviciile prestate.Lasă un răspuns

Site creat de