Din Zona

Apartamentele noi din cadrul ansamblurilor rezidențiale, o alegere înțeleaptă sau doar un simplu moft?

sancasa

Nu este deloc simplu să găsim un apartament astăzi, chiar dacă tehnologiile moderne ne permit să facem astfel de căutari de oriunde și oricând. Piața imobiliară este atât de diversificată la ora actuală încât găsirea unei locuințe a devenit parcă una dintre cele mai mari provocari la care suntem supuși. Având în vedere că vorbim despre locuințe, criteriile de alegere trebuie să fie cât se poate de stricte. O locuință, pe lângă faptul că presupune o investiție uriață, este și una făcută pe termen destul de lung, daca nu cumva pe viață.

Criteriile care contează atunci când vorbim despre locuințe sunt multiple, de aceea aproape întotdeauna ne lovim de intrebarea „ce anume aleg dintre un apartament nou sau unul vechi? Pentru că de cele mai multe ori această alegere se rezumă strict la aspectul financiar, vom încerca în cele ce urmează să oferim câteva explicații care ne vor ajuta să înțelegem mult mai bine dacă o locuință nouă în cadrul unui ansamblu rezidențial este o alegere înțeleaptă pe care o fac astăzi cumpărătorii de locuințe sau doar un simplu moft.

Costul nu mai este unicul factor decisiv al alegerii unei locuințe

Dacă până nu demult accentul se punea strict pe preț și pe modul în care arată locuința, în ultima perioadă, cererile pentru locuințe noi au crescut exponențial, aspect ce indică faptul că tot mai mulți cumpărători iau în considerare aspectul calității dar și cel al facilităților atunci când achiziționează locuințe. Locuințele noi am putea spune că au în condițiile actuale numeroase avantaje pe care nu le regăsim în cazul alegerii apartamentelor vechi. Fie că vorbim despre confort, structură sau calitate, toate aceste aspecte par să devina din ce în ce mai relevante pentru un număr tot mai mare de cumpărători. Din acest punct de vedere, prețurile inițial avantajoase ale locuințelor vechi, par să nu mai fie la fel de atractive pentru cumpărătorii de locuințe care iși îndreaptă atenția înspre calitate.

Apartamente noi sau vechi, prețuri aproape similare

            Apartamentele noi au devenit un nou standard în materie de locuințe iar acest lucru o poate confirma chiar numărul mare de cereri cu care se confruntă astăzi administratorii de ansambluri rezidențiale din țară. Prețurile apartamentelor noi au scăzut treptat în ultimii ani, în timp ce prețul apartamentelor vechi a stagnat, ceea ce a dus la prețuri aproape similare la ambele tipuri de locuințe. Acesta este însă și unul dintre motivele pentru care locuințele noi sunt atât de bine cotate astăzi.

O locuință nouă, construită după ultimele standarde calitative înseamna mai înainte de toate siguranță, liniște, precum și un cumul mare de alte beneficii care par să atragă un număr tot mai mare de cumpărători înspre direcția locuințelor noi. Pe lângă aceste aspecte însă, eficiența energetică este de asemenea un aspect peste care proprietarii nu pot trece foarte ușor cu vederea, astfel că, calitatea construcțiilor noi, pot asigura proprietarilor nu doar eficiență energetică, ci și reduceri de cheltuieli însemnate” a explicat Dan Similie, administrator al complexului rezidențial SanCasa.

Așadar, în cele din urmă nu rămâne decât să decidem fiecare în parte dacă locuințele noi sunt într-adevar o alegere înțeleaptă sau dacă, confortul și calitatea au devenit mofturi.

           Lasă un răspuns

Site creat de