Din Oras, Important

Apel al autorităților din Cluj-Napoca pentru prevenirea coronavirusului

UBB Cluj oferă Spitalului Județean de Urgență un echipament de testare rapidă a persoanelor suspecte de coronavirus

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a dat declarații pentru mai multe publicații media și îndeamnă oamenii atât din oraș cât și din restul țării să aibă încredere în autorități și să respecte măsurile de protecție. 

La nivelul județului sunt 153 de cazuri active dintre care 65 de persoane sunt din municipiul Cluj-Napoca.

Printre persoanele infectate sunt și angajați ai primăriei, 8 la număr și alte 20 de persoane care au avut contact cu ei sunt izolate. Întrebat dacă restul angajaților au fost testați primarul Emil Boc a declarat că a cerut asta, dar Direcția de Sănătate Publică nu i-a aprobat cererea pe motiv că nu există cadru legal.

Testarea se poate face doar dacă ai simptome

Toți pacienții sau suspecții urmează un protocol, dar cel mai important este să te izolezi dacă ai avut contact cu o persoană infectată și să anunți autoritățile pentru a fi monitorizat și supravegheat. 

Primarul îi sfătuiește pe cetățeni să poarte mască în locurile închise sau chiar deschise dacă este aglomerat pentru a se proteja pe ei, dar și pe ceilalți. În contextul protestelor împotriva COVID-19 și a faptului că unii oameni cred în teoria conspirației autoritățile recomandă purtarea măștii și pentru a-i respecta pe cei din jurul tău.

Un lucru pe care l-a observat în oraș este că sunt cetățeni cu spirit civic care atrag atenția celorlalți în cazul în care nu folosesc mască sau o poartă necorespunzător. 

Trebuie să fim responsabili, empatici, să ne gândim atât la noi cât și la cei din jur mai ales că vom trăi mult timp cu acest virus.Lasă un răspuns

Site creat de