Important, Social & Cultura

Aproape 5000 de participanţi la expoziţia LEGO de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (FOTO)

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a organizat în perioada 30 mai – 5 iunie 2016, în colaborare cu Asociația Brickenburg, cea mai mare expoziție internațională de Lego din România, „Ethnologia Galactica 2016”. Expoziția a atins o nouă limită, care va fi foarte greu de depășit în anul viitor. Participanții au fost din România, Serbia și Ungaria, iar expoziția a reunit milioane de piese asamblate în compoziții de mari dimensiuni, fiind instalată pe o suprafață expozițională de aproape 600 de metri pătrați.

Cinci asociații Lego au participat în acest an: Brickenburg din Cluj-Napoca, România; ROLUG din București, România; Beokocska din Belgrad, Serbia; Kockajatek din Budapesta, Ungaria; Kolege din Belgrad, Serbia.

Pe parcursul expoziției au avut loc și evenimente deosebite: 1 iunie: Brickenburg Lego Minecraft Day (ateliere pe teme Minecraft cu tombolă); 4 iunie: Concurs Trial truck Ethnologia Galactica – competiție a mașinilor de teren care s-a desfășurat, conform tradiției, în curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei; 5 iunie: concurs de viteză de construcție pentru copii între 5 ani împliniți și 14 ani.

Iată câteva dintre atracțiile expoziției: Replica clădirii Casinoului din Cluj, realizată din piese Lego de Felix Mezei din Baia-Mare; Două diorame de mari dimensiuni, pe teme citadine, realizate de membrii Asociației Brickenburg din Cluj-Napoca și Kockajatek Club din Budapesta; Replica Mocăniței, într-un peisaj montan, realizată de dl. Grigore Tomoioagă, care este și autorul bine cunoscutei reprezentări în piese Lego a satului maramureșean; Personajul Xenomorph din seria Alien; Turn cu ceas funcțional și minifigurine dansatoare realizat de membrii ROLUG București; Replica unei locomotive electrice românești, realizată de membrii ROLUG București;

Clever Toys a întâmpinat pasionații de LEGO cu o ofertă specială la toate seturile Lego.

Preţul unic de intrare, pe întreaga durată a expoziţiei, a fost de 3 lei, iar în 1 iunie, copiii între 1 și 14 ani au avut acces gratuit.

La eveniment au participat 4806 de vizitatori.

Mai multe imagini găsiţi aici.

photo credit: Claudiu Morar


Lasă un răspuns

Site creat de