Social & Cultura, Important

Aproape 5000 de participanţi la expoziţia LEGO de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (FOTO)

expozitie lego cluj2

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a organizat în perioada 30 mai – 5 iunie 2016, în colaborare cu Asociația Brickenburg, cea mai mare expoziție internațională de Lego din România, „Ethnologia Galactica 2016”. Expoziția a atins o nouă limită, care va fi foarte greu de depășit în anul viitor. Participanții au fost din România, Serbia și Ungaria, iar expoziția a reunit milioane de piese asamblate în compoziții de mari dimensiuni, fiind instalată pe o suprafață expozițională de aproape 600 de metri pătrați.

Cinci asociații Lego au participat în acest an: Brickenburg din Cluj-Napoca, România; ROLUG din București, România; Beokocska din Belgrad, Serbia; Kockajatek din Budapesta, Ungaria; Kolege din Belgrad, Serbia.

Pe parcursul expoziției au avut loc și evenimente deosebite: 1 iunie: Brickenburg Lego Minecraft Day (ateliere pe teme Minecraft cu tombolă); 4 iunie: Concurs Trial truck Ethnologia Galactica – competiție a mașinilor de teren care s-a desfășurat, conform tradiției, în curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei; 5 iunie: concurs de viteză de construcție pentru copii între 5 ani împliniți și 14 ani.

Iată câteva dintre atracțiile expoziției: Replica clădirii Casinoului din Cluj, realizată din piese Lego de Felix Mezei din Baia-Mare; Două diorame de mari dimensiuni, pe teme citadine, realizate de membrii Asociației Brickenburg din Cluj-Napoca și Kockajatek Club din Budapesta; Replica Mocăniței, într-un peisaj montan, realizată de dl. Grigore Tomoioagă, care este și autorul bine cunoscutei reprezentări în piese Lego a satului maramureșean; Personajul Xenomorph din seria Alien; Turn cu ceas funcțional și minifigurine dansatoare realizat de membrii ROLUG București; Replica unei locomotive electrice românești, realizată de membrii ROLUG București;

Clever Toys a întâmpinat pasionații de LEGO cu o ofertă specială la toate seturile Lego.

Preţul unic de intrare, pe întreaga durată a expoziţiei, a fost de 3 lei, iar în 1 iunie, copiii între 1 și 14 ani au avut acces gratuit.

La eveniment au participat 4806 de vizitatori.

Mai multe imagini găsiţi aici.

photo credit: Claudiu Morar


Lasă un răspuns

Site creat de