Din Oras

Aproximativ 50 de maghiari au protestat ieri în Cluj-Napoca. Aceştia vor ca denumirea „Kolozsvár” să apară la toate intrările în oraş (VIDEO)

maghiari koloszvar placute

Aproximativ 50 de etnici maghiari din Cluj-Napoca şi-au dat întâlnire miercuri la ora 17 în Piaţa Unirii, pentru a atrage atenţia asupra unei hotărâri judecătoreşti pe care Primăria Cluj nu ar fi respectat-o în totalitate, scrie Dejeanul.ro.

Mai exact, Grupul de Iniţiativă „Musai – Muszaj” şi-a exprimat nemulţumirea faţă de instalarea a doar patru din cele 16 plăcute multilingve cu numele localităţii, pe care municipalitatea clujeană are obligaţia de a le monta la intrările şi ieşirile din oraş.

În semn de protest, aceştia au „parcat” o bicicletă cu inscripţia trilingvă a denumirii municipiului Cluj-Napoca fata primăriei, pentru a le reaminti aleşilor locali de obligativitatea punerii  în aplicare a hotărârii judecătoreşti.

Ești din Cluj dacă…

În urmă cu un an am câştigat procesul împotriva Primăriei Cluj-Napoca privind obligarea acesteia de a amplasa inscripţii multilingve la intrările şi ieşirile în oraş, dar sentinţa nu a fost aplicată. Din cele 16 indicatoare multilingve au fost amplasate doar 4, iar noi cerem şi montarea celorlalte 12.

Pentru a atrage atenţia asupra acestei cereri, am dus o bicicletă cu o inscripţie multilingvă a municipiului Cluj-Napoca în română, maghiară şi germană din Piaţa Unirii până în parcarea din curtea Primăriei unde aceasta va rămâne până când vor fi amplasate şi restul de 12 indicatoare. Marţi am iniţiat executarea silită a sentinţei de anul trecut şi am notificat Prefectura Cluj despre aplicarea deficitară a unei decizii a instanţei”, a declarat Andras Bethlendi, membru al Grupului de Iniţiativă ”Musai – Muszaj”.

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că plăcuţele multilingve au fost montate la principalele intrări în oraş pe drumurile naţionale şi urmează ca în perioada următoare, după finalizarea tuturor procedurilor ce ţin de documentaţie, să fie amplasate şi celelalte 12 plăcute.3 Comments

  1. Odata ce ungurii stau pe teritoriul Romaniei si cer sa fie plasate placute multilingve, ei au OBLIGATIA de a vorbi numai limba romana pe teritoriul Romaniei…. Mi se pare absurd ca eu sa faca legi intr-o tara in care ei sunt doar Migrati….

Lasă un răspuns

Site creat de